23948sdkhjf

Danish Agro og Vestjyllands Andel køber endnu et grovvareselskab

Danish Agro og Vestjyllands Andel har via sit finske datterselskab Hankkija Oy netop indgået aftale om at overtage det finske grovvareselskab Kymenlaakson Agrimarket Oy
Danish Agro og Vestjyllands Andel har via sit finske datterselskab Hankkija Oy netop indgået aftale om at overtage det finske grovvareselskab Kymenlaakson Agrimarket Oy (KYAG) pr. 1. januar 2015.

Læs også: Danish Agro på opkøb i Tyskland

Grovvareselskabet, der har base for sine aktiviteter i den syd-østlige del af Finland, har et allerede integreret samarbejde med Hankkija, da de er en del af et franchise-samarbejde omkring Hankkija-koncernens Agrimarket-butikker.

- KYAG og Hankkija har i dag et stærkt samarbejde, og vi er derfor glade for, at vi blev enige med de eksisterende ejere om et opkøb. KYAG er en stærk regional spiller i Finland indenfor grovvareaktiviteter og vi er sikre på, at vi kan være med til at tilbyde endnu flere kvalitets-produkter og serviceydelser til landmændene i samme område, siger koncernchef i Danish Agro, Christian Junker, og fortsætter:

- Hidtil har KYAG stået for håndtering af de traditionelle grovvarer såsom køb af korn, salg af gødning, planteværn, såsæd, m.v., mens Hankkija i samme område har solgt traktorer, mejetærskere, reservedele og foderblandinger. Tingene kan nu samkøres i et selskab med en organisation og mange synergier kan opnås, siger han

- Vi er overbeviste om, at opkøbet vil være med til at styrke ikke bare Hankkijas, men også den samlede koncerns konkurrencekraft, som vil være til gavn for hele gruppen og vores ejere. Vi ser frem til at byde KYAGs medarbejdere velkommen i Hankkija, slutter Junker.

KYAG omsætter årligt for 250 millioner kroner og har sin hovedafdeling i Kouvola 150 kilometer nordøst for Helsinki.

Købsaftalen afventer endelig godkendelse hos de finske konkurrencemyndigheder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14