23948sdkhjf

Studerende fra otte nationer klar til FoodTech Challenge

Unge studerende er vilde med at deltage i tre dages innovationskonkurrence. Det viser tilmeldingerne til FoodTech Challenge, hvor deltagere fra otte forskellige nationer er repræsenteret.
FoodTech Challenge sponsored by Damstahl er en ny innovationskonkurrence, der gennemføres fra 28.-30. oktober på FoodTech 2014 i MCH Messecenter Herning, hvor besøgende kan følge konkurrencen alle tre messedage.

Og de Unge studerende er vilde med at deltage. Det viser tilmeldingerne til den tre dages innovationskonkurrence.

- Det er helt overvældende, så stor interesse, der har været. Vi fik 138 ansøgninger, og blandt de 25, der er udvalgt, er otte forskellige nationer repræsenteret. Det er alle studerende, som læser på en dansk uddannelsesinstitution. Ansøgerne kommer fra blandt andet Nigeria, Egypten og Kina, samt fra flere europæiske lande, fortæller Mads Kinch Clemmensen fra Foodjob Danmark, der står for rekrutteringen af de studerende.

FoodTech Challenge er en åben innovationskonkurrence, hvor fem førende virksomheder fra fødevareindustrien: Arla Foods, Barry Callebaut, DuPont, GEA Filtration og Marel hver stiller med en udfordring, som fem udvalgte hold af studerende skal finde en løsning på.

- Konkurrencen har tiltrukket meget forskellige profiler lige fra studerende i oplevelsesøkonomi til fødevarevidenskab og ingeniørstuderende, og vi har haft et rigtig godt samarbejde med uddannelses- og forskningsverdenen omkring rekrutteringen, fortæller Stine Thit Jensen fra Maage, der har stået for udvikling af konceptet bag FoodTech Challenge.

De studerende kommer fra DTU, Syddansk Universitet, Aalborg Universitet, Aarhus Universitet og Københavns Universitet samt fra University Colleges.

Et internationalt dommerpanel følger gennem de tre messedage processen, og på sidstedagen torsdag den 30. oktober bliver vinderen udpeget.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11