23948sdkhjf

Grisens fedtlag testes på sekunder

Danske Carometec har udviklet en probe, der på tre sekunder kan bestemme fedtsyresammensætningen i spæklaget på grise og dermed også fedtets kvalitet.
Proben, som Carometec har døbt NitFom, skal hjælpe slagterierne med at udnytte slagtegrisene bedre og tjekke kvaliteten af den foder, landmændene giver dem, skriver Ingeniøren.

Proben kan på tre sekunder diagnosticere fedtsyresammensætningen – målt via jodtallet – i udskæringens spæklag, hvilket er afgørende for fedtets kvalitet. Processen i sig selv er ikke ny, men det er nyt at testen af fedtlaget kan foregå ved slagtelinjen og ikke på et laboratorium.

- Vi har i store træk flyttet noget avanceret laboratorieudstyr ud til slagtelinjen med en slagter som operatør i stedet for en laborant. Det er ikke alt laboratorieudstyr, der er relevant at flytte ud til linjen, men det her er, siger Carometecs udviklingschef Thomas Lauridsen.

Den nye probe gør det muligt at teste 1.200 slagtekroppe i timen.

NitFom er foreløbigt solgt til en kunde og testets pt hos tre andre. Thomas Lauridsen fortæller, at det indtil videre er udenlandske kunder, der har været interesseret i proben og at det især er USA, der er interessant, da man i USA har store problemer med grisenes fedtsyresammensætning på grund af de fedtkilder, der anvendes i foderet.

Originalartikel
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078