23948sdkhjf

Bornholms Andelsmejeri mestre i danablu, letmælk og blåskimmel

Danablu 60+ og økologisk letmælk fra Bornholm løb med to af tre priser i mejeridysten under International Food Contest i Herning.
Bornholms Andelsmejeri stjal næsten al opmærksomheden ved International Food Contest i Herning. I mejeridysten vandt ø-mejeriet således to af de tre internationale mesterskaber: Oste-kategorien med en lagret Danablu 60+ og konsumkategorien med en økologisk letmælk. Derudover røg bornholmerne også til tops i konkurrencen om Mejeribrugets Gourmetpris, hvor de vandt i kategorien ’bløde oste’ med blåskimmelosten Tijlled.

- Det havde jeg slet, slet ikke forventet. Det bliver simpelthen ikke bedre, lød det fra en meget begejstret Jim Ingvorsen, produktionschef på Bornholms Andelsmejeri, efter at han havde været på scenen for at modtage priserne.

Det var første gang, Bornholms Andelsmejeri vandt med en konsummælk, mens mejeriets Danablu i årenes løb har modtaget adskillige priser både i Danmark og udlandet – bl.a. vandt den også ostekategorien ved sidste års International Food Contest. Skal Jim Ingvorsen vælge, hvilken af årets to priser, der betyder mest for mejeriet, falder valget da også på osten.

- Danablu er mejeriets flagskib og store stolthed. Det er også den, der skaber fællesskab blandt medarbejderne på mejeriet, fortæller han.

Kryddersild og Fur-øl på sejrsskamlen
I de øvrige fødevarekategorier under International Food Contest var fisk i år med for første gang. Vinderen i denne kategori blev produktet ’Havfrue gammeldags modnede kryddersild’ fra Lykkeberg A/S.

I øl-konkurrencen løb Fur Bryghus ApS for anden gang med vindertitlen, i år var det bryggeriets ’Fur Barley Wine’, der sikrede førstepladsen.

1.800 fødevarer fra 15 lande udstilles på International Food Contest, som afvikles i MCH Messecenter Herning tirsdag, onsdag og torsdag.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063