23948sdkhjf

Arla Unika henter pris for sit arbejde med ost

Den Danske Spiseguide har uddelt deres traditionsrige priser. Blandt prismodtagerne var noget så sjældent som en leverandør. John Gynther, der er gastronomisk ansvarlig for Arlas gourmet-osteserie ”Unika” modtog nemlig aftenens særpris for sit arbejde med udviklingen af dansk ost.
Én af hovedkræfterne bag udviklingen af Arla Unika oste Porse, Gnalling og Havgus er John Gynther, der søndag aften modtog den sjældne Særpris, uddelt af Den Danske Spiseguide, for sit arbejde med Arla Unika.

John Gynther har været en hovedkræfterne bag Arla Unika siden 2006. Arla Unika består af en række specialoste, der bl.a. fremstilles med de klassiske, danske ingredienser rug, malt og humle, og som modnes på Arlas eget affinagecenter ved Thistrup Mejeri.

- Min drøm er, at vi en dag nyder og diskuterer ost på samme måde, som vi i dag gør med vin. At vi nu har vundet Særprisen, er et klart signal om, at vi er kommet et godt stykke af vejen. Og når man er ostemand som mig, er det et stort cadeau, at Den Danske Spiseguide anerkender dette arbejde, fortæller John Gynther.

Det er langt fra normalt, at en leverandør modtager den fornemme gastronomi-pris. Men for Bent Christensen, som står bag Den Danske Spiseguide, var der ingen tvivl om, at prisen skulle gå til John Gynther.

- Med John Gynther i spidsen har Arla Unika været med til at sætte Danmark på verdenskortet, når det kommer til specialoste. Takket være John Gynthers store indsats, kan Danmark nu bryste sig af at kunne producere oste på linje med de allerbedste i verden, fortæller Bent Christensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078