Fra Hørkrams Julemesse til de hjemløses bord

Madspildet mindskes og de hjemløses maver fyldes op, når 11 ton god gratis overskudsmad fra Hørkrams julemesse uddeles til Københavns herberger, væresteder, kvindehjem og sociale hjælpeorganisationer.

Bag aktionen står leverandør til foodservice, Hørkram Foodservice, i samarbejde med foreningen Det Runde Bord og forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad.

Miljøstyrelsens nye tal peger på årligt madspild på 167.000 ton i handelssektoren alene, hvoraf 31.000 ton foregår i institutioner, kantiner og foodservice. Dette store madspild skal ned, og de første 11 ton overskudsmad skal ende i de hjemløses maver.

Se billederne fra Hørkrams Julemesse

Fra madspild til omtanke
Den 4. og 5. november slår Lokomotivværkstedet i København dørene op for Hørkrams julemesse, med forventet tal på op til 5.000 besøgende, et hav af fødevareproducenter, overdådigt udvalg af mad og masser af gratis smagsprøver.

Mindre madspild og mere omtanke fylder mere og mere i dagens Danmark, hvorfor Hørkram Foodservice igen vælger at redde den gode overskudsmad og videreformidle maden til byens hjemløse. I samarbejde med foreningen Det Runde Bord og forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad vil den gode og forsvarligt opbevarede overskudsmad fra julemessens mange madboder blive indsamlet, transporteret og leveret gratis til Københavns herberger, væresteder, kvindehjem, asylcentre, sociale hjælpeorganisationer o.lign.

I alt forventes der at indsamle 11 ton fødevarer, svarende til over tre store lastbiler med mad.

Ikke første gang
Aktionens initiativtager, Annette Badsberg fra Hørkram Foodservice, glæder sig over at den gode mad ikke går til spilde.

- Det er ikke første gang, vi igangsætter disse slags aktioner. I foråret havde vi vores messe i Fredericia og i samarbejde med forbrubegbevægelsen Stop Spild Af Mad fik fra messen indsamlet 9 ton overskudsfødevarer og med vores lastbiler kørt ud til 17 herberger, væresteder og krisecentre i Jylland. Den herlige mad – både frost-, køl og kolonialvarer og alt fra gourmetvarer til eksotisk frugt – fyldte 42 bure og kom de hjemløse tilgode. Tænk, hvis disse herligheder skulle gå til spilde! På vores julemesse i København har vi i år rekordstort antal udstillere – 138 i alt, og vi forventer at indsamle en del god gratis overskudsmad til hjemløse, hvilket bliver en tidlig start på åres julehjælp til samfundets svageste.

De nyeste tal fra SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd viser, at der er ca. 1.600 hjemløse borgere i alene København, og tallet er stigende. Forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad hilser aktionen velkommen og håber på at disse slags tiltag vil blive til en standard på alle fremtidige fødevaremesser.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Fusion skal bane vej for nyt bryggeri

Sodavandsfabrikken Frem i Ribe er blevet købt af Haderslev-bryggeriet Fuglsang. Tilsammen skal de to have muskler til at bygge nyt bryggeri

Børn som pepperonibosser? Glem det!

Larsens og Ramsgaards børn må ikke overtage DK-Foods

Co-Ros safter gav en kvart milliard i overskud

Ekstrem situation: Slagtegrise køres til Tyskland

Slagteriarbejdere har genoptaget arbejdet

Ølpioner får Den Danske Ølpris 2017

Christian Skovdal Andersen hædret for "imponerende arbejde"

Ugens grin: Mirakelkur

1

Millionærer på pepperoni: Vi har også været heldige

Stifterne af DK-Foods har fulgt deres mavefornemmelser

DK-Foods ikke til at stoppe: Gør klar til ny udvidelse

Pepperoni-konger har 50.000 kvadratmeter at bygge på

Laksefirma klar til kæmpevækst

Orkla køber sig ind i SR Food

Danish Crown igen ramt af strejke

Magasin bobler af fødevareindustri

Risiko for søm i kapers på glas

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Kohbergs resultat styrtdykkede i 2016

Omsatte for næsten en milliard, men tabte 28,7 millioner

Haribo halverede sit danske overskud

Ægtepar melder udsolgt på fødevarefestivaler

Blåt gummistøv driller boller fra Kohberg

Drinkster er gået konkurs

1

Mejeri tjener godt på hvide oste

Nordjyske Nordex lagde sidste år 38 millioner kroner til side i overskud

Global burgerkæde sætter danske salater på menuen

Grundsmage, teksturer og 20 danske kvinder med i processen

Easis vokser for sjette år i træk

Fødevarer uden tilsat sukker hitter mere og mere

Slut med buræg i SuperBrugsen

Konference: Sådan kan fødevarefolk bruge data

Borncut klar med præcis opskæring af fødevarer

Fynsk charcuteri og kendt københavnsk slagter går sammen

Slut med fødevarer med posten

Fødevarestyrelsen rykker ud til buffeter

Slikgiganter laver mindre poser

Streetfood gør klar i Aalborg

Arla slår døren op til fremtiden

Kok sprang fra aftale og åbner sin egen restaurant

Jægere har mindsket storkøkkeners madspild

NOFA sætter spot på allergener i storkøkkener

Så er der gang i Helsingørs street food

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Straks-udbytte af IT-kursus

Print dine egne skilte i banner størrelse

Lad os give dig overblik over dit løfteudstyr med EasyCert

Dansk Procesventilation har færdiggjort endnu en olietågeløsning hos Lem Beslagfabrik

Har du fået set Fibox' nye profilfilm?

Har du fået læst vores nye firmapræsentation?

Skueglas til inspektion af industrielle processer

AxFlow forhandler Gardner Denver skruekompressorer med variabel hastighed

Temadag: Digitalisering i fødevareindustrien den 31. maj hos Uhrenholt A/S

Klumme: Automatiserede standardløsninger er vejen frem

High Lift Chip Trapper flytter væsker længere og højere

Gibotech på LIGNA 2017

Manglende læringsengagement kan koste din virksomhed penge

Fuldstændig fyldninglinjer fra Trepak International AB

LEEB FLEXIBLES forhandles af Salicath ApS

STOP annoncespild!

Bondy og Piab fejrer 50 års venskab.

Emballage der sælger

AN Groups grundlægger fejrer 40 års jubilæum

Få 15% rabat resten af maj måned på alle vores Hedland VA flowmålere

Nu er de høje temperaturer her - er du beskyttet?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Smurfit Kappa Innovation Event

En successfuld messe for Busch på ComVac 2017

Gibotech på LIGNA 2017

Send til en kollega

0.252