Fra Hørkrams Julemesse til de hjemløses bord

Madspildet mindskes og de hjemløses maver fyldes op, når 11 ton god gratis overskudsmad fra Hørkrams julemesse uddeles til Københavns herberger, væresteder, kvindehjem og sociale hjælpeorganisationer.

Bag aktionen står leverandør til foodservice, Hørkram Foodservice, i samarbejde med foreningen Det Runde Bord og forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad.

Miljøstyrelsens nye tal peger på årligt madspild på 167.000 ton i handelssektoren alene, hvoraf 31.000 ton foregår i institutioner, kantiner og foodservice. Dette store madspild skal ned, og de første 11 ton overskudsmad skal ende i de hjemløses maver.

Se billederne fra Hørkrams Julemesse

Fra madspild til omtanke
Den 4. og 5. november slår Lokomotivværkstedet i København dørene op for Hørkrams julemesse, med forventet tal på op til 5.000 besøgende, et hav af fødevareproducenter, overdådigt udvalg af mad og masser af gratis smagsprøver.

Mindre madspild og mere omtanke fylder mere og mere i dagens Danmark, hvorfor Hørkram Foodservice igen vælger at redde den gode overskudsmad og videreformidle maden til byens hjemløse. I samarbejde med foreningen Det Runde Bord og forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad vil den gode og forsvarligt opbevarede overskudsmad fra julemessens mange madboder blive indsamlet, transporteret og leveret gratis til Københavns herberger, væresteder, kvindehjem, asylcentre, sociale hjælpeorganisationer o.lign.

I alt forventes der at indsamle 11 ton fødevarer, svarende til over tre store lastbiler med mad.

Ikke første gang
Aktionens initiativtager, Annette Badsberg fra Hørkram Foodservice, glæder sig over at den gode mad ikke går til spilde.

- Det er ikke første gang, vi igangsætter disse slags aktioner. I foråret havde vi vores messe i Fredericia og i samarbejde med forbrubegbevægelsen Stop Spild Af Mad fik fra messen indsamlet 9 ton overskudsfødevarer og med vores lastbiler kørt ud til 17 herberger, væresteder og krisecentre i Jylland. Den herlige mad – både frost-, køl og kolonialvarer og alt fra gourmetvarer til eksotisk frugt – fyldte 42 bure og kom de hjemløse tilgode. Tænk, hvis disse herligheder skulle gå til spilde! På vores julemesse i København har vi i år rekordstort antal udstillere – 138 i alt, og vi forventer at indsamle en del god gratis overskudsmad til hjemløse, hvilket bliver en tidlig start på åres julehjælp til samfundets svageste.

De nyeste tal fra SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd viser, at der er ca. 1.600 hjemløse borgere i alene København, og tallet er stigende. Forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad hilser aktionen velkommen og håber på at disse slags tiltag vil blive til en standard på alle fremtidige fødevaremesser.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

DC-slagterier lammet af arbejdsnedlæggelser

Meyer tvunget til at lukke i New York

Suppeudfordring krævede udvikling af ny robotgriber

Tican lukket af strejke

Bryggeri firedobler kapaciteten

Pengene strømmer ind til insekt-projekt

Ud med de 37 timer – folk vil selv bestemme deres arbejdstid

Kommune holder konference for fødevarebranchen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Gasoline Grill bliver til en kæde

Manden bag en af verdens bedste burgere klar til at udvide

Danæg får sur smiley og bøde

Vil lægge investeringsvine for en halv milliard på lager

Rare Wine Invest har fået grønt lys fra myndighederne

Royal Greenland sejler rekordregnskab i hus

Bülow lod lakridskonkurrenter kopiere

Baresso forsvinder som en succes

Carl's Jr. går til angreb

Lave priser og Netto-lukninger rammer Dansk Supermarked

Nyt koncept: Spiritus i løsvægt

Helt vildt: Ny burgerbar skabte kæmpekø

Findus: Misforståelse skyld i lukke-rygter

Færch Plast skovler penge ind

Brüel Systems stormer fremad

Fem medarbejdere købte virksomheden efter konkurs, og så gik det stærkt

Mauritius viser sig frem

To kvinder skal styre Cocio

København får et cyklende madmarked

Madmuligheder boomer i Esbjerg

Kadeau: Man siger ikke nej til Lego

Ikea måske på vej med restauranter

Sjællænderne har hang til svensk slik

Hungry.dk oppe på 1.200 restauranter

Flammen skal brænde flere nye steder

Ugens grin: Reklame-krig

Nye millioner flyder ind i energidrikken State

- En Suicide Burger? Nej, det har vi ikke

Köd-folk klar til mere vækst

Høns må igen komme ud

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Stor indtjeningsfremgang hos Process Engineering A/S.

MODBUS styret doseringspumpe fra Verder Pumper - NYHED

Expanite på Hannovermessen

Salicath deltager igen i verdens største messe for pakkeindustrien, INTERPACK, i Düsseldorf

Ekstrem temperatur føler / -50 til +1000°C

Udskæring af paté - Salicath ApS

Få hjælp til bedre produktivitet

Nye produkter fra YellowLine!

Hvad er e-learning?

Vejen Kommune inviterer fødevarebranchen til Vækst- og ledelseskonference

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Hvem slukker lyset hos jer?

Expanite udstiller på Hannovermessen

jpbc har svaret og kompetencerne.

Derfor skal vi serieproducere dine el-tavler

Præcisions måleudstyr fra Keyence

Husker du det lovpligtige eftersyn af dine IBC / ADR tanke?

Læs de sidste nyheder fra Diatom A/S

Vækst-virksomhed flytter til stor grund

GTS-institutter udvikler ny droneteknologi

Læs de sidste nyheder fra Diatom A/S

Danske virksomheder er udfordret digitalt

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af coating pulver-støv ho...

Gå ikke glip af Engineering Forum den 17. & 18. maj 2017

Landmanden får nemmere hverdag med nyt hybridanlæg!

Send til en kollega

0.205