23948sdkhjf

Fødevareindustrien hilser robotterne velkommen

En ny undersøgelse viser, at den danske fødevareindustri ligger helt i top når det kommer til mulighederne for automatisering. Fødevareindustrien ser positivt på robotternes komme.
Tænketanken Kraka og LO har regnet videre på en international undersøgelse, foretaget af McKinsey Global Institute, 2013. Tallene viser, at næsten halvdelen (45 pct.) af faglærte og ufaglærte risikerer, at deres nuværende job bliver automatiseret. I LO vil især NNF, HK og Metals medlemmer mærke omstillingen.

At robotterne holder sit indtog i fødevareindustrien behøver ikke nødvendigvis at koste tusindvis af fødevaremedarbejdere deres job, skriver Fødevareforbundet NNF.

- Jeg vælger at se positivt på at mere arbejde automatiseres, og der kommer flere robotter til at hjælpe os. Så længe det øger produktiviteten, så styrker det i sidste ende den danske fødevarebranche, siger Ole Wehlast, forbundsformand i Fødevareforbundet NNF og tilføjer:

- Man skal også huske på, at ny teknologi også skaber nye jobfunktioner. Derfor er det er vigtigt at understrege, at den her udvikling skal følges op med et massivt uddannelsesløft.

Også hos LO er hilses robotterne velkommen.

– Det gode ved den teknologiske omstilling er, at mange af vores medlemmer har udsigt til mindre nedslidende job i fremtiden. Men det kræver en kæmpe indsats også fra politisk side. Derfor taler vi konstant og hele tiden om ”det dobbelte uddannelsesløft”, hvor ufaglærte skal have mulighed for at blive faglærte, og hvor faglærte skal videreuddanne sig, siger LO-sekretær Ejner K. Holst
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141