23948sdkhjf

Flere ledige i fødevareindustrien

Tal fra Fødevareforbundet NNFs a-kasse viser, at antallet af ledige i fødevareindustrien er stigende.
Sommervikariater og sæsonarbejdet er netop overstået i fødevareindustrien, og det har fået den rekordlave sommer-ledighedsprocent på 3,0 til at stige blandt fødevarearbejderne. Det skriver Fødevareforbundet NNF.

Det er tal fra forbundets a-kasse, der afslører, at ledighedprocenten nu er på 4,55.

Blandt de grupper, der er hårdest ramt af ledighed finder man butiksansatte bagere og slagtere samt ansatte i fødevareindustrien mens mejeriansatte stadig har lav ledighed med 2,0 procent. Samtidig er der registreret større ledighed på Sjælland, hvor 5,07 procent går ledige, end i f.eks. Nordjylland og Østjylland, hvor ledigheden ligger på 4,2 procent.

Det forventes dog at ledigheden i Nordjylland vil stige frem mod jul på grund af lukningen af Tican i Fjerritslev, hvor 160 ansatte mister jobbet.

- Selvom der for tiden ikke er en stor forskel på arbejdsløsheden rundt om i landet, så frygter jeg, at især Nordjylland bliver hårdere ramt i den kommende periode. Vi har set at både Tican og Danish Crown har lukket arbejdspladser i det område, samtidig med at der er få jobmuligheder i Nordjylland, siger Esben Birkesholm, forsikringschef i Fødevareforbundet NNF's a-kasse.

Originalartikel

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219