Ny produktion af bryggergrise på Bornholm
I det gamle kyllingeslagteri Born Poultry i Hasle åbner der til december en ny fødevarevirksomhed, der skal forarbejde og pakke kød fra den konventionelle økologiske gris, den økologiske skovgris og en helt ny type bryggergris.
På slagteriet vil to nyansatte slagtere forarbejde og pakke svinekødet fra blandt andet Vasagård, der producerer 1500 økologiske grise og økologiske skovgrise om året. Men ikke nok med det. Karsten Westh vil selv levere endnu en special-gris – bryggergrisen.
Produktionen af bryggergrisen foregår på Brændegård ved Østermarie og de såkaldte bryggergrise fodres med specialt bornholmskproduceret foder, som består af hestebønner, ostevalle fra Bornholms Andelsmejeri og mask fra Svaneke Bryghus, hvilket vil give svinekødet en let ølsmag.
Karsten Westh forventer i starten at producere 5.000 bryggergrise om året , men ønsker at udvide produktionen op til 20.000 bryggergrise om året.
Originalartikel