23948sdkhjf

Nyt miljø for madglade iværksættere

Holstebro Kommune gør det nemmere at starte egen fødevarevirksomhed, forædle råvarer tæt på leverandørerne og teste produkternes kvalitet med det nyetablerede FoodStart.
Foodstart er et nyt vækst- og innovationsmiljø i Holstebro Kommune for iværksættere med smag for fødevarebranchen. Her tilbydes blandt andet rådgivning hos fødevarespecialister og adgang til faciliteter hos fødevareuddannelser i Holstebro Kommune.

På Uddannelsescenter Holstebro og Erhvervsakademi MidtVest er der blandt andet udstyr til fødevareproduktion, laboratorier og apparater til produktionsanalyser. Foodstart bliver derfor et miljø med brede rammer og faglig sparring - fra afprøvning af opskrifter og recepter på køkkenbordet til viden om industriel produktion og analyse af fødevaresikkerhed.

Optimale vilkår for opstart af fødevarevirksomhed
Bag initiativet står Enheden for Erhvervs- og Turismeudvikling, Holstebro Kommune og STARTVÆKST Holstebro, der er gået sammen med VIFU - Videncenter for Fødevareudvikling, UCH - Uddannelsescenter Holstebro og Erhvervsakademi MidtVest.

- Holstebro Kommune har en markant styrkeposition på fødevareområdet og betegnes ofte som hele Danmarks spisekammer. Et fokuseret iværksættermiljø som Foodstart bygger videre på dette potentiale for at skabe nye fødevarevirksomheder, vækst og arbejdspladser. Det er en gratis ydelse for iværksætteren, der klædes optimalt på før opstart, forklarer Susanne Toftegaard Hansen, der er chef for erhvervs- og turismeudvikling i Holstebro Kommune.

Adgangen til Foodstart sker ved henvendelse til STARTVÆKST Holstebro og erhvervskonsulent Peter Pasgaard.

Iværksætteren får her vejledning om opstart af egen virksomhed samt mulighed for at blive screenet ind til et Holstebro ErhvervsPas. Derudover er der 10 timers rådgivning hos eksperter på fødevareområdet og adgang til de fysiske faciliteter på uddannelsesinstitutionerne.

Om de deltagende organisationer
UCH - Uddannelsescenter Holstebro, der stiller faciliteter til rådighed, har mange års erfaring med fremstilling og udvikling af hånd­værksbaserede fødevarer. Der er udstyr til både slagtere, bagere, restaurant, café og andre produktionsenheder.

Center for Innovation & Fødevarer, der hører ind under Erhvervsakademi MidtVest, har veludstyrede laboratorier og et pilotanlæg, der kan håndtere de fleste produkter. Det er her, at iværksætterne kan eksperimentere med ingredienserne og gennemføre almindelige mikrobiologiske analyser.

Holstebro Kommune lancerer vækstmiljøet og erhvervsfremmeordningen FOODstart, som et led i den internationale iværksætteruge - uge 47.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078