23948sdkhjf

Slagterier presses af rekordeksport af levende grise

Der eksporteres hvert år et rekordstort antal levende grise og det presser de danske slagterier, hvor man i øjeblikket har det laveste niveau af slagtninger siden 1992.
Nye opgørelser og prognoser fra Landbrug & Fødevarer afslører, at eksporten af levende grise vurderes til at lande på 11,2 mio. i 2014. Det oplyser Jyllandsposten.

Det høje tal skyldes især at eksporten af smågrise vokser fra 9,7 mio til 10,8 mio. Væksten i eksporten af levende grise ventes at fortsætte i 2015. Parallelt med denne eksportvækst falder antallet af slagtninger i Danmark til det laveste niveau siden 1992 – og lægger sig på 18,7 mio. slagtninger i år. Denne udvikling ventes også at fortsætte i 2015.

- Udviklingen skyldes helt grundlæggende, at de danske smågriseproducenter har en særdeles stærk konkurrenceevne internationalt. Slagtesvineproducenterne står langt svagere, forklarer
Hans Aarestrup, direktør i Landsforeningen af Danske Svineproducenter.

Udviklingen presser først og fremmest de danske slagterier og slagterimedarbejdere. En række danske slagterier er allerede lukket som følge af den faldende danske slagtesvineproduktion.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11