23948sdkhjf

Egenproduktion af charcuterivarer hos Folkets Madhus

Folkets Madhus på Amager har sat gang i egenproduktion af charcuterivarer med udgangspunkt i de gamle slagtertraditioner. Stifter bag Folkets Madhus vil gøre det til et lokalt fødevaremekka.
På Amager, bag Kløvermarken på R98s gamle administrationsgrund, har en mand med en madmission overtaget lokalerne og grunden. Han er ved at udvikle stedet til et lokalt fødevaremekka med egen charcuteriproduktion, køkkenhave, spisehus og meget mere. Det er nemlig her, københavnerne i fremtiden skal mødes om det gode måltid.

- Folkets Madhus er en drøm, der er blevet virkelig. Mange har rystet på hovedet af mig undervejs, men der er ingen tvivl om, at der er andre som mig, som ønsker at sætte det gode måltid i centrum og bane vejen for, at de gode råvarer bliver en selvfølgelighed frem for en delikatesse, forklarer Michael Museth, der er stifter og idémand og bl.a. uddannet slagter.

Han har netop i Folkets Madhus sat gang i en egenproduktion af charcuterivarer med udgangspunkt i de glemte slagtertraditioner, som han mener er blevet fortrængt af industrien og af ensartet produktion.

- Det har været en næsten umulig opgave at finde nogle, der rent faktisk kendte de gamle teknikker og var interesserede i at udvikle charcuteri uden for eksempel brug af tilsætningsstoffer, forklarer Michael Museth og fortsætter:

- Det kan ikke være rigtigt, at man som forbruger ikke kan købe en almindelig pølse at smide på grillen en sommeraften, som ikke er fyldt med alt muligt, der de facto ikke er kød. Det vil vi gerne lave om på, og det er derfor, vi nu selv producerer bacon, spegepølser og forskellige pølser til stegning og kogning. Med tiden vil der komme flere produkter til, for efterspørgslen er allerede meget stor. Jeg tror, at har man først smagt en rigtig, koldrøget spegepølse med kraft og saft, så bliver forskellen på håndværk og masseproduktion tydelig, lyder det fra Michael Museth.

Samtidig har man åbnet dørene for ligesindede indenfor fødevarebranchen og skabt et kreativt kontorfællesskab, hvor idéerne flyder frit med unikke muligheder for at samarbejde på tværs af branchen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094