23948sdkhjf

KMC runder milliarden

Efter et år med rekordproduktion på KMCs ejer-fabrikker i Karup, Toftlund og Brande kan virksomheden præsentere en omsætning, der for første gang runder 1 milliard kroner.
På den årlige generalforsamling den 21. november 2014 kunne KMC’s formand Peter C. Petersen præsentere et regnskab, der for første gang i virksomhedens historie har rundet en omsætning på 1 milliard kroner – helt præcist 1.089 mio. kr.

Dette svarer til en samlet omsætningsfremgang på hele 16% i forhold til året før.

Fremgangen sker efter et år med rekordproduktion på KMC’s 3 ejer-fabrikker i Karup, Toftlund og Brande. Eftersom kartoffelhøsten i det øvrige EU var påvirket af ugunstige vejrforhold, oplevede KMC en høj efterspørgsel med priser på et stabilt, højt niveau gennem hele året.

Glædeligt er det også, at KMC har øget salget af højtforædlede ingrediensprodukter. Dette har medført, at selskabet i løbet af året har opjusteret sine vækstforventninger for dette vigtige forretningsområde.

Aktiviteten inden for kartoffelpulver har ligeledes præsteret bedre end forventet. Dette gælder for både produktion og salg, hvor der blev sat nye rekorder.

I de senere år har KMC foretaget store investeringer i ingrediensområdet. Disse er fortsat ind i 2013/14, hvor der bl.a. er taget et nyt spraytårn til forædlede stivelser i brug. Endvidere er der tilført flere udviklingsressourcer til ingrediensområdet samt åbnet nye salgskontorer i Dubai og Hong Kong.

Samlet set har KMC opnået et resultat på 108,6 mio. kroner, hvilket med formandens egne ord blev betegnet som ”meget tilfredsstillende”.

Økonomisk set forventer KMC, at resultatet i regnskabsåret 2014/15 vil blive lavere end i indeværende år, men stadig på et niveau, som vil gøre det attraktivt at være andelshaver i KMC Gruppen.

KMC ejes i fællesskab af de 3 danske kartoffelmelsfabrikker "Midtjylland" i Brande, "Sønderjylland" i Toftlund og "Karup Kartoffelmelsfabrik" i Karup.
Læs mere om: KMC
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078