23948sdkhjf

Industrifond uddeler 96.130 kr. til fejlfri ølbrygning

Alexander Foss’ Industrifond uddelte fredag legater for i alt en halv million kroner til unge lovende danske iværksættere. Iværksætterne med en metode til hindring af fejlproduktioner i ølbrygning løb med en del af pengene.
Intet skal stoppe en god idé - det er drivkraften for mange iværksættere, og det er også drivkraften for Alexander Foss’ Industrifond, som årligt uddeler legater til iværksættere.

Formanden for fondsbestyrelsen Flemming H. Tomdrup, som bl.a. også er bestyrelsesformand for teknologivirksomheden Terma A/S, siger om årets uddelinger:

- I fonden har vi specielt fokus på ideer, som kan give grundlag for ny produktion i Danmark. Vi har en fantastisk viden i Danmark, og den viden vil hjælpe til med at omsætte til produktionsarbejdspladser. Vi har brug for nye virksomheder og nye ideer, som skaber vækst.

- Iværksættere skal have en fantastisk vilje for at kunne nå i mål. Der er mange udfordringer undervejs. Derfor er det fondens kerneidé, at vi kan hjælpe i starten. Så vi går ind på det tidspunkt, hvor tilliden til iværksætterens idé måske er lille, og hvor vi med vores legat kan gøre en klar forskel, siger Flemming H. Tomdrup.

Blandt modtagerne af årets legater er Specshell Inline Brew Analyser.

Styr på ølbrygningen
Specshell Inline Brew Analyser er en metode til kontinuerlig analyse af stivelsesnedbrydning til sukkerkæder i mæskningsprocessen ved ølbrygning.

Analyseudstyret vil give mulighed for procesbaseret styring af mæskningsprocessen og dermed forhindre fejlproduktioner. De forretningsmæssige muligheder bygger på, at alene Carlsberg og Royal Unibrew med 105 bryggerier med dette udstyr vil kunne reducere spild på et niveau for omkring 250 mio. kr. pr år. Der er globalt ca. 1000 store bryggerier i dag. Gruppen har etableret firma og forventer at have første version af udstyret klar tidligt 2015.

Bag metoden og modtagere af legatet på 96.130 kr. er Andreas Kunov-Kruse, ph.d., MIT og DTU, Jens Piltoft, kandidatstuderende, DTU, Christian Nybo Petersen, kandidatstuderende DTU, Erik Hoffmann-Petersen, Specshell Aps.

Øvrige legatmodtagere
3D billeder af øjet: Swept Laser Modul. Laserteknologi til realtids 3D tværsnitsbilleder af menneskeligt væv – bl.a. til indbygning i optisk apparatur til anvendelse ved undersøgelse/behandling af øjet.
Modtager: Thor Ansbæk, forsker v. DTU Legat: 89.310 kr.

Ren røg op af skorstenen: Green Chimney. Ventilator til indbygning i skorstene til fortynding, spredning og styring af røgen fra brændeovne mv.
Modtager: Morten Bjørklund, Skorstensfejermester. Legat: 116.000 kr.

Fremtidens fibernetværk: Inkohærent bølgeblanding. Teknologisk løsning til øgning af hastigheder på optisk fibernetværk på op til 5 Gbit/s.
Modtager: Jesper Bevensee Jensen, forsker v. DTU. Legat: 123.000 kr.

Miljørigtige støjskærme til motorvejen: Metode til genanvendelse af glasfiber som granulat i støjskærme baseret på, at granulatet har stærke støjabsorberende egenskaber.
Modtager: Jakob W Nielsen, ingeniør og iværksætter. Legat: 100.000 kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157