23948sdkhjf

Dansk Supermarked styrker bestyrelsen

Tre markante internationale profiler booster bestyrelseni Dansk Supermarked og ruster koncernen til yderligere til ekspansion på det stærkt konkurrenceprægede europæiske dagligvaremarked
Det er tre nye medlemmer med et væld af internationale erfaringer, som Dansk Supermarked har udvidet sin bestyrelse med. Norske Bjørn Gulden, CEO for PUMA Germany, Marianne Kirkegaard, Senior Vice President i fødevarevirksomheden CSM Netherlands, og svenske Freddy Sobin, CEO i den fremadstormende online-modekoncern Consortio, vil fremover være med til at fastlægge de langsigtede linjer i Dansk Supermarked.

Bestyrelsesudvidelsen har været planlagt, siden A.P. Møller-Mærsk og Sallingfondene tidligere på året offentliggjorte, at Sallingfondene tilbagekøbte aktiemajoriteten i Dansk Supermarked. Om udvidelsen af bestyrelsen siger Dansk Supermarkeds bestyrelsesformand Nils Smedegaard Andersen:

- Ved at tilføje disse tre kompetente internationale profiler til vores bestyrelse har vi taget endnu et skridt i retning af at gøre Dansk Supermarked til en danskbaseret detailhandelsvirksomhed i den europæiske elite. Jeg byder de nye medlemmer velkommen.

De nye medlemmer kommer fra hele Skandinavien og bidrager med viden og indsigt indenfor en række forskellige områder. Bjørn Gulden er i Danmark mest kendt for sin tid i smykkevirksomheden Pandora, hvor nordmanden var CEO frem til 2013, hvorefter han skiftede til PUMA i Tyskland. Forud for dette har han en lang karriere hos andre velkendte internationale brands bag sig, herunder Adidas.

Fødevareindustrien har været omdrejningspunkt for Marianne Kirkegaards professionelle virke, og hun er i dag Senior Vice President i CSM, en ledende virksomhed på verdensmarkedet for bageartikler. Tidligere har Marianne Kirkegaards karriere ført hende omkring Carlsberg, Coca-Cola samt en lang årrække i Unilever.

I en alder af blot 33 år har CEO Freddy Sobin været med til at gøre Consortio Fashion Group til en af de førende tøj- og modekonsortier indenfor distance- og e-handel i de nordiske og baltiske lande, Rusland samt Central- og Østeuropa.

I arbejdet med at udvide bestyrelsen har det været helt afgørende for Dansk Supermarked at knytte nye kompetencer og international erfaring på den eksisterende bestyrelse, siger Jens Bjerg Sørensen, bestyrelsesmedlem i Dansk Supermarked og bestyrelsesformand for virksomhedens majoritetsejer, Sallingfondene.

- Vi har været på udkig efter en fremadrettet og moderne bestyrelse. Det har vi sikret os med et internationalt snit, et godt aldersmix, lige som vi har tilført nogle meget væsentlige kompetencer, herunder en stærk e-commerce profil, uvurderlig erfaring fra et internationalt brand og dyb indsigt i fødevareindustrien, siger Jens Bjerg Sørensen.

Som repræsentant for Salingfondene understreger Jens Bjerg Sørensen samtidig betydningen af, at kontinuiteten i bestyrelsen er sikret ved, at Nils Smedegaard Andersen fortsætter som bestyrelsesformand for Dansk Supermarked.

- Dansk Supermarked skal udvikle sig på et stærkt konkurrencemæssigt marked og har nu en internationalt tænkende bestyrelse, der også kan udfordre virksomhedens ledelse både strategisk og i detaljen. Udvidelsen af bestyrelsen styrker os, men ligeså afgørende har det været for os, at Nils Smedegaard Andersen fortsætter som formand med alt, hvad han bringer til bordet, siger Jens Bjerg Sørensen.

Fremadrettet udgøres Dansk Supermarkeds bestyrelse af Nils Smedegaard Andersen (formand), CEO A.P. Møller-Mærsk, Jens Bjerg Sørensen, CEO Schouw & Co., Marianne Kirkegaard, Senior Vice President CSM Netherlands, Bjørn Gulden, CEO PUMA Germany, Freddy Sobin, CEO Consortio Fashion Group samt medarbejderrepræsentanterne Margit Alexandra Sandersen og Kenneth Wedel.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109