23948sdkhjf

Beskidt betonblander brugt til patientmad

Fødevarestyrelsen lukkede i går en ulovlig virksomhed, der solgte patientmad til plejehjem og sygehuse. Der blev blandt andet brugt en beskidt betonblander i produktionen.
​Fødevarerejseholdet lukkede i går aftes fødevarevirksomheden Nordic Ingredients, der ligger nord for Randers.

Virksomheden, som blandt andet producerer fødevarer til plejehjemsbeboere og sygehuspatienter med synkebesvær, havde ikke den lovpligtige registrering hos Fødevarestyrelsen, men blev sporet via nettet. Fødevarerne fra virksomheden er bl.a. gelé rugbrød og gelé agurk samt særlige pulverblandinger med smag af bl.a. bøf, bacon og flæskesteg.

Både virksomhedens produktionslokaler og produktionsudstyr var beskidte og uhygiejniske, og bar præg af ikke at være rengjort jævnligt. Således fremstod en betonblander, der blev brugt til at blande en særlig rugbrødsgelé, særdeles uhygiejnisk og med kager af stivnet rugbrødsmasse.

Fødevarestyrelsen ser med stor alvor på denne sag, da fødevarerne er målrettet til særligt sårbare grupper. Virksomheden blev lukket på stedet og fik påbud om at underrette deres kunder og tilbagetrække alle solgte varer.

Tilbagetrukne fødevarer fra Nordic Ingredients
I forbindelse med sagen har Fødevarestyrelsen bedt Nordic Ingredients om at tilbagekalde en række fødevarer:
  • Gelé rugbrød – pulver
  • Flæskesteg – pulver
  • Oksesteg – pulver
  • Røget bacon – pulver
  • Spegepølse – pulver
  • Gelé rødbeder – pulver
  • Gelé agurk – pulver
Der er tale om tørre ingredienser til smagstilsætning af fødevarer samt en rugbrødsblanding, der skal røres op med vand. Produkterne markedsføres som egnede til personer med tygge- og synkebesvær.

Produkterne er solgt til hospitaler og plejehjem over hele landet. Da Fødevarestyrelsen i øjeblikket kun har oplysninger om de virksomheder, der har modtaget produkter i november 2014, kan det ikke udelukkes, at andre institutioner også har købt produkterne.

Virksomheden er ikke registreret som fødevarevirksomhed, og den har ikke noget egenkontrolprogram. Produkterne er tilvirket under uhygiejniske forhold, hvorfor det ikke kan udelukkes, at de kan indeholde sygdomsfremkaldende organismer
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112