23948sdkhjf

Euro Caters køb af Metro aflyst

Euro Caters køb af to danske Metro Cash & Carry varehuse er aflyst - konkurrencemyndighederne har overskredet tidsfristen for godkendelsen af handelen, lyder det fra Metro, mens Konkurrencestyrelsen påpeger at den påstand er grov misinformation.
Metros planlagte salg af to Cash & Carry varehuse til det danske foodserviceselskab Euro Cater er blevet aflyst. Årsagen til at handlen afslyses er midlertid ikke helt klar.

Hos Metro påpeger man at det er konkurrencemyndighederne, der har overskredet tidsfristen for godkendelse af handlen. Det afviser Konkurrencestyrelsen midlertid.

Metros syn på sagen
Handelen nåede ikke at modtage Konkurrencestyrelsens godkendelse inden udgangen af november, som de to selskaber ellers havde annonceret d. 10. oktober 2014. Derfor lukker de to varehuse i Aarhus og Glostrup med udgangen af december, og 300 medarbejdere mister deres job, skriver Metro i en pressemeddelelse.

- Vi er rigtig kede af, at sagen får denne afslutning. Vi havde virkelig håbet på, at vi kunne bevare arbejdspladserne i Glostrup og Aarhus, fortæller Charles Kay, der er adm. direktør i Metro Cash & Carry Danmark.

- Både Metro og Euro Cater har været meget åbne og transparente overfor Konkurrencestyrelsen gennem hele processen, og Konkurrencestyrelsen havde en klar forståelse af, at der skulle foreligge en godkendelse af handelen med udgangen af november, hvis de 300 jobs skulle bevares. Da Konkurrencestyrelsen ikke nåede at færdigbehandle sagen inden for den aftalte tid, og da Styrelsen samtidig har afvist at komme med en foreløbig vurdering af handelen, der siden kan føre til en godkendelse, bliver vi desværre nødt til at lukke de to varehuse siger Charles Key om situationen.

Konkurrencestyrelsen: Grov misinformation fra Metro
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har ikke overskredet nogle tidsfrister i forbindelse med en mulig fusion mellem Euro Cater og Metro i Danmark, som Metro giver udtryk for.
Det skriver Forbruger- og Konkurrencestyrelsen i en pressemeddelelse fredag.

- Metro misinformerer groft om forløbet i forbindelse med en mulig fusion mellem dele af Metro i Danmark og EuroCater, siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing og hun fortsætter:

- Sagen er, at parterne kom til os meget sent i forløbet. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen tilkendegav allerede da, at en afgørelse inden 27. november, som ønsket af parterne, var helt urealistisk, men at vi ville bestræbe os på at give en foreløbig melding. Den har vi givet den 26. november.

- Efter at have brugt betydelige ressourcer viste vores indledende undersøgelser, at fusionen kan hæmme den effektive konkurrence betydeligt. Derfor var vores melding, at fusionen ikke kunne godkendes uden omfattende yderligere undersøgelser, lyder det fra Agnete Gersing.

- Vi nåede aldrig at modtage den nødvendige information fra Metro. Når vi har den, er lovfristen for at træffe en afgørelse cirka fem måneder efter. Metro har i sagsforløbet undladt at give fyldestgørende oplysninger om et meget centralt spørgsmål. På den baggrund overvejer Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen at politianmelde selskabet, slutter hun.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096