23948sdkhjf

Slagteriarbejdere: Nej til medarbejderselskaber

Selv om Folketinget torsdag har vedtaget loven om de såkaldte medarbejderinvesteringsselskaber, skal man ikke regne med, at der bliver rift om den slags nye selskaber i slagteribranchen. Loven redder dog Danish Crown-slagteriet i Rønne.
Slagteriarbejderne vil ikke gå i front og eksperimentere med medarbejderselskaber for at redde arbejdspladser i den trængte slagteribranche, skriver Politiken.

Heller ikke selv om regeringen har baseret en ny lov, der blev vedtaget torsdag, på slagteriarbejdernes erfaringer og ønsker at udbrede disse selskaber til resten af erhvervslivet.

- I øjeblikket oplever jeg ikke, at vores medlemmer synes, at det er interessant at arbejde med. Hvis baggrunden for disse selskaber igen bliver trusler om lønnedgang og lukninger, bliver det svært for virksomhederne at komme i dialog om medarbejderselskaber. Og det er ikke kun inden for vores område, siger forbundssekretær Jim Jensen fra fødevareforbundet NNF til avisen.

I juni stemte slagteriarbejderne på Bornholm med et overbevisende flertal ja til at skyde 3,5 procent af lønnen ind i slagterikoncernen Danish Crowns slagteri i Rønne for at redde slagteriet og dermed arbejdspladserne. Tanken er, at pengene bliver placeret i et medarbejderselskab, som investerer i slagteriet.

Allerede dengang fastslog NNF, at der udelukkende var tale om en lokal løsning, som ikke skal udbredes til andre steder i landet.

Under alle omstændigheder baner loven altså nu vej for, at Danish Crown-slagteriet i Rønne bliver reddet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096