23948sdkhjf

”Oscar” til dansk økoproducent

Den nordjyske fødevareproducent Halkær Ådal Økologisk Aps har vundet Børsens Smagspris 2014. Eller som fødevareminister Dan Jørgensen kalder den: Fødevarernes Oscarpris.
En gruppe nordjyske, økologiske landmænd har fået en idé, der er så god, at de nu har vundet Børsens prestigefyldte smagspris.

Halkær Ådal Økologisk er et samarbejde mellem fem økologiske landmænd og en dygtig kogekone, som tilsammen byder på det, de betegner som ”sunde og velsmagende færdige måltider, tilberedt af økologiske, lokale råvarer af høj kvalitet og med fokus på den gode smag.

Blindsmagning
Prisen fik Halkær Ådal-folkene tildelt for deres Braiseret Gris, som sammen med de øvrige deltagere i en blindsmagning blev vurderet af seks dommere.

Virksomheden laver to forskellige typer af frosne middagsretter. Dels gourmetretterne, som sælges i blandt andet Irma-butikkerne, bestående af simremad som for eksempel Limousinegryde og Braiseret Gris. Og dels basicretterne, hvor der er tale om klassiske retter fra det danske køkken, eksempelvis frikadeller med stuvet hvidkål.

Basicretterne er et fuldt måltid for én person, og de indgår i Halkær Kassen Basic, en færdigpakket menu til ugens syv dage, som kan bestilles til levering på hjemadressen, uanset hvor i landet man bor. Dette koncept har banet vej for en kontakt til Ældre Sagen, hvis medlemmer blot er én af målgrupperne for måltiderne i Halkær Kassen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079