23948sdkhjf

Mad-fup afsløret i supermarkeder

Lækkerier er i virkeligheden bare billige industrivarer
Når forbrugerne tror, at de køber delikatessens hjemmelavede postejer, kartoffelspecialiteter og mayonnaise-salater – så bliver de ifølge en forbrugerundersøgelse ofte snydt.

Supermarkedernes delikatesse-diske bugner af langtidsholdbar, ompakket færdigmad leveret af storproducenter i fødevareindustrien. Butiks-personalet har i flere tilfælde blot hældt det fra store spande, dunke og vakuumposer over i små, elegante emballager og mærket det, som var det delikatessens egne lækkerier, skriver Ekstra Bladet.

Avisen har besøgt delikatesse-afdelinger i en Bilka, en Kvickly og en SuperBest og indkøbte i alt 14 såkaldte delikatesser. Eksempelvis en ”delikatesse-leverpostej”, som Kvicklys ekspedient indrømmede i virkeligheden var en skiveskåret udgave af en stor, grovhakket leverpostej fra Stryhn. Solgt i delikatessebakken var kiloprisen det tredobbelte af prisen på samme vare med Stryhns-navnet på.

Ifølge Ekstra Bladet fandt avisens medarbejder lignende eksempler med blandt andet rejesalat, patéer, gratiner, tærter og sild.

- Supermarkederne narrer forbrugerne til at betale en høj pris for industrivarer, der - fordi de er taget ud af den originale emballage - faktisk har en ringere kvalitet og holdbarhed, end før de blev ompakket, siger Forbrugerrådet Tænks seniorrådgiver i fødevarepolitik, Camilla Udsen, til avisen.

Kommenter artiklen (3)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078