23948sdkhjf

Russisk tv-hold må ikke komme ind i danske stalde

Svineproducenter er bange for at blive misbrugt til propaganda
Danske landbrugsforeninger advarer landmænd mod at deltage i tv-optagelser til russisk tv. De frygter, at optagelserne vil blive brugt i en propagandakrig, hvor russerne vil vise, at landets svinesanktioner har ramt de danske bønder hårdt, skriver Dr.dk.

Det statsejede Russia Today har angiveligt allerede sendt et tv-hold til Danmark for at dokumentere, hvor hårdt det russiske importforbud af svinekød fra EU har ramt danske svinebønder. Men det kan altså blive svært at finde nogen, der vil tale med de russiske journalister.

- Vi ved ikke, hvad de vil
Ifølge DR har både Landbrug og Fødevarer, Danske Svineproducenter og Danish Crown allerede takket nej til det russiske tv-hold.

Også Heden & Fjorden, der er et midt- og vestjysk rådgivningscenter for landmænd, advarer sine medlemmer mod at medvirke.

- Vi kunne sagtens vise vores landbrug frem. Men vi er ikke klar over, hvad det er, de vil med de klip. Jeg er bange for, at Putin vil bruge det som propaganda for at vise, hvor magtfuld han er, siger formanden for Heden & Fjorden, Sven Agergaard, ifølge Dr.dk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094