23948sdkhjf

Harboe sælger mindre, men tjener mere

Effektiviseringer begynder at slå igennem på bryggeriet
Harboes Bryggeri har trods nedgang i omsætningen haft en stigende indtjening på driften i andet kvartal af regnskabsåret 2014/15.

Bryggeriet omsatte i kvartalet for knap 390 millioner kroner mod næsten 420 millioner i samme periode året før. Alligevel nåede Harboe i det seneste regnskabskvartal et langt bedre resultat før skat – 9,1 millioner kroner mod 6,6 millioner i samme kvartal året før. Det fremgår af den netop offentliggjorte halvårsrapport.

EBITDA – resultatet før afskrivninger, finansielle poster og skat - blev på 32,4 millioner kroner, en stigning på godt seks procent fra 30,5 millioner.
Selskabet tilskriver blandt andet fremgangen de seneste års investeringer i effektiviseringer samt energioptimeringer i produktionen. Samtidig kan selskabet glæde sig over, at der er fremgang for koncernens varemærker på en række internationale markeder.

Alt i alt opjusterer Harboe forventningerne til hele året, så der nu forventes et resultat før skat på 25-35 millioner kroner. Den tidligere forventning var 15-25 millioner.

- Det er opmuntrende at se, at vores internationale strategi om at fokusere på vores egne varemærker virker efter hensigten med øget salg og forbedring af vores indtjeningsmarginer. På de nordeuropæiske markeder er vi fortsat udfordret af hård konkurrence og pres på priserne, men vi formår at fastholde vores veletablerede position, konstaterer administrerende direktør Bernhard Griese i forbindelse med halvårsrapporten.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109