23948sdkhjf

Æggekoncern køber op i Estland

Hedegaard Foods har købt den estiske levnedsmiddelvirksomhed HK Scan Estonias æg-aktiviteter.
Den danske æggekoncern Hedegaard Foods bliver en stor spiller på æg-markedet i Estland, efter at Hedegaard netop har købt levnedsmiddelvirksomheden HK Scan Estonias æg-aktiviteter, der er organiseret i datterselskabet OÜ Koks Munatootmine. Selskabet har 30 procent markedsandel i Estland.

Købet styrker Hedegaard Foods internationale aktiviteter inden for skalæg og kogte og pasteuriserede ægprodukter

- Vi er rigtig glade for, at vi nu får et stærkt fodfæste i Estland, hvor vi vurderer, at der er et stort potentiale. Strategisk passer opkøbet rigtigt godt sammen med vores øvrige aktiviteter i Norden, og vi kan se flere synergier, ikke mindst med vores finske aktiviteter. I vores branche efterspørger kunderne store volumener og konkurrencedygtige priser, og det vil købet være med til at styrke, siger Hedegaards administrerende direktør, Ivan Noes Jørgensen, i forbindelse med opkøbet.

- Herudover giver det os markedsadgang til det baltiske marked, hvilket vil hjælpe til at gøre produktudvikling og lancering af nye produkter endnu mere rentabelt, tilføjer han.

Helt præcist overtager Hedegaard Foods en bedrift, der er specialiseret i opdræt af daggamle kyllinger, et hønseri til ægproduktion og et ægpakkeri, som alle tre ligger umiddelbart øst for Tallinn. OÜ Koks Munatootmine omsætter årligt for cirka 50 millioner kroner og beskæftiger cirka 35 personer.

Hedegaard Foods-koncernen har aktiviteter i Danmark, Sverige, Finland, Holland og Estland og forventer i 2014 at nå en omsætning på cirka 1,3 milliard kroner..

Aftalen mangler nu at blive endeligt godkendt af de estiske konkurrencemyndigheder.

Kilde: Hedegaard, æg

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078