23948sdkhjf

Kreativ gimmick-øl storhitter globalt

Verden er vild med dansk øl, der giver den perfekte promille
En dansk øl, der ved indtagelse kan give en alkoholpromille på præcist 0,75, er blevet et stort hit i både Danmark og udlandet. Og den var egenrlig bare tænkt som en jule-gimmick fra reklamebureauet CP+B i København.

Bureauet fik i samarbejde med det lokale bryggeri Rocket Brewing Company specialfremstillet 550 flasker Indian Pale Ale med navnet "The Problem Solver" - baseret på forskning fra universitetet i Chicago, som har påvist, at man bliver særligt kreativt tænkende med en promille på 0,75. Og med en vægtskala på hver enkelt flaske kan alle, der drikker den, selv afstemme, hvor meget man med sin egen vægt skal indtage for at nå lige netop dén promille.

Flaskerne var hovedsageligt tænkt som julegaver til reklamebureauets kunder, men lige pludselig var det kreative påfund spredt rundt i verden, hvor store medier som Fox News, The Daily Telegraph, CBS og The Huffington Post har kastet sig over den danske spøg. Alene Huffington Posts omtale har fået 157.000 Facebook-likes og er delt 22.000 gange - og nu vil importører og supermarkeder fra både England, USA og Australien have fingre i "The Problem Solver".

Professor har fået to øl

- Vi må erkende, at de 550 flasker er alt for lidt. Så nu er Rocket Brewing i gang med at brygge nogle flere, og vi har overladt selve forhandlingen til bryggeriet, for vi er jo ikke i ølbranchen. Men det er da sjovt, at folk alle steder i verden pludselig vil have den øl, siger CP+B's direktør, Mathias Birkvad, til Food Supply.

Han har sågar talt med professor Jenny Wilson fra Chicago University, som stod bag undersøgelsen om de 0,75 promille. Hun undrede sig over, at hun blev kimet ned af medierne og mente, at CP+B skyldte hende en øl.Så det har hun naturligvis fået.

- Vi har faktisk sendt to til hende med posten. Så har hun nok en mand eller en kollega, hun kan dele med, bemærker Mathias Birkvad.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Rocket Brewing Company angående hvor travlt, bryggeriet har med at lave problemløsere.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094