23948sdkhjf

Bornholmere lurer på ny fjerkræproduktion

Vil måske slagte kylling, and eller gås
Efter at Danpo stoppede produktionen af Bornholmerhaner på Bornholm sidste år, har øen været uden fjerkræproduktion, men det bliver der muligvis snart lavet om på.

En lille skare bornholmere deltog således onsdag i et møde hos Bornholms Landbrug, hvor der var fjerkræworkshop i håb om, at nogle af de fremmødte snart vil give sig i kast med produktion af for eksempel kylling, and eller gå, skriver TV2/Bornholm.

- Der er desværre nogle bornholmske produkter, vi ikke kan få, fortalte en af oplægsholderne, Nicolai Nørregaard fra Kadeau, med direkte henvisning til den manglende fjerkræproduktion på Bornholm.

Mobilt slagteri

En anden oplægsholder var Poul Raunsmed. Han driver en stor fjerkræproduktion i Jylland og slagter selv fuglene på sit mobile slagteri, som også slagter for mange andre. Ifølge tv-stationen slagter hans slagteri således 30.000 af de i alt 40.000 danske ænder, der årligt produceres herhjemme.

Poul Raunsmed gav tal på, hvad det vil koste at få hans mobile slagteri til øen, men han fortalte også om muligheden for, at bornholmerne selv kan investere i et lille, mobilt slagteri fra Italien til 200.000 kroner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078