Lokale producenter laver deres eget spisekammer
Nyt netværk skal give flere penge på bundlinjen
Selv om der i forvejen findes det regionale netværk Smag på Nordsjælland, er der brug for at stå sammen på mere lokalt niveau, mener en af stifterne, Louise Køster fra den økologiske gård Rabarbergaarden i Holløselund.
- Smag på Nordsjælland er et stort netværk med mange medlemmer, som man ikke rigtig har noget at gøre med i hverdagen. Og vi har brug for støtte og styrke i hverdagen. Med Gribskov Spisekammer får vi mulighed for at søge støtte og skabe opmærksomhed om vores arbejde, siger hun til Sjællandske Medier.
Fælles rammer
Meningen er, at varerne fra Gribskov Spisekammer primært skal sælges lokalt, og netværket vil stå for produkter af høj kvalitet, der er produceret bæredygtigt. Som en del af andelstanken arbejder netværket på at skabe nogle fælles rammer, eksempelvis et produktionskøkken på en af de tilknyttede gårde.
Indtil videre er der cirka 10 medlemmer af Gribskov Spisekammer.