23948sdkhjf

Anonyme ansatte anmelder fødevarefusk

Mistanken om snyd havner hos Fødevarestyrelsen
Flere fødevarearbejdere har brugt Fødevareforbundet NNFs nye, anonyme tjeneste til at anmelde mistanke om snyd med fødevarer og problemer med fødevaresikkerheden.

Forbundet lancerede i oktober en såkaldt whistleblower-ordning, og siden da har fødevarearbejdere anonymt kunne anmelde deres mistanke via en formular til NNF, som derefter har anonymiseret og videresendt henvendelserne til Fødevarestyrelsen
.
Siden ordningen blev etableret for godt tre måneder siden, har cirka fem fødevarearbejdere udfyldt kontaktformularen, skriver nnf.dk.

- Vi er ikke blevet bestormet med henvendelser, men vi har fået en håndfuld anmeldelser. Anmeldelserne har været reelle og seriøse og er blevet videregivet til Fødevarestyrelsen med det samme, siger forbundskonsulent Mogens Eliasen fra Fødevareforbundet NNF.

Medarbejderne skal beskyttes mod fyringer

Samtidig med at Fødevareforbundet NNF gjorde det muligt for fødevarearbejdere at anmelde fusk med fødevaresikkerheden, gjorde fagforeningen det klart, at man ønsker en offentlig whistleblower-ordning - med indbygget sikkerhed for, at medarbejdere ikke bliver fyret, hvis de anmelder mistanke om fødevarefusk.

- Det er godt med muligheden for anonymitet, men en anmeldelse kan have et indhold, der gør, at arbejdsgiveren ikke vil have svært ved at gætte hvem anmelderen er. Det er i sådanne situationer, der er brug for beskyttelse af lønmodtageren. Medarbejderne skal beskyttes mod fyring, så de ikke behøver at være bange for at anmelde mistanker om snyd, siger Mogens Eliasen til hjemmesiden.

Fødevareforlig 3.0 skulle have været forhandlet færdig ved årsskiftet, men er blevet udskudt på grund af den store listeria-sag, der rullede over Danmark i sommeren 2014.

Indtil videre er der ikke sat en endelig dato for, hvornår forhandlingerne genoptages.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11