23948sdkhjf

Farlig bakterie på en stribe restauranter

Syv mennesker alvorligt syge i København og Aarhus
En farlig e-coli-bakterie har tilsyneladende sneget sig ind på flere restauranter i Københavns- og Aarhus-området, hvor syv personer ser ud til at være blevet smittet uafhængigt af hinanden efter at have spist kebab/shawarma. Det oplyser Sundhedsstyrelsen.

Fire personer er siden november 2014 blevet ramt af en særlig type e-coli-bakterie af typen VTEC, og tre andre personer har været under mistanke for at være smittet med denne bakterie. Der er tale om unge mennesker overvejende i 20'erne.

Indtil videre har eftersporing af smittekilden ikke givet en entydig forklaring på smitten, og Fødevarestyrelsen leder derfor videre efter smittekilden.

Kan give nyresvigt

Bakterien smitter som oftest gennem fødevarer, men bliver slået ihjel ved varmebehandling. Den kan forårsage diarré og kan i nogle tilfælde også give mere alvorlig sygdom, blandt andet i form af nyresvigt, skriver Sundhedsstyrelsen på sin hjemmeside.

Bakterier af den type, som formentlig har gjort de syv personer syge, findes i fødevarer, men kan også smitte ved direkte kontakt til dyr, via forurenet vand eller fra person til person.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094