23948sdkhjf

Friland med hidtil største omsætning

Salget rundede 662 millioner kroner
Randers-virksomheden Friland, der sælger økologisk kød og frilandskød, havde i regnskabsåret 2013/14 den hidtil største omsætning. Den steg 12 procent og landede på 662 millioner kroner, og omsætningsrekorden bliver af ledelsen beskrevet som "bemærkelsesværdig" ovenpå sidste års mindre fald i den samlede omsætning.

Det er især to økologiske kødkoncepter, der vækster, og væksten er betydelig både på eksportmarkederne og på det danske marked, skriver ledelsen.

Friland udbetaler i grove træk hele sit overskud til leverandørerne, som i årets løb fik udbetalt godt 172 millioner kroner i tillæg for at producere økologisk og på friland. Dertil kommer et resttillæg på cirka 29 millioner kroner, som stort set svarer til årets overskud. Friland beholdt således kun 181.000 kroner til sig selv.

Tilfredsstillende

Samlet set betegner ledelsen regnskabet som værende tilfredsstillende, og der forventes fortsat vækst i det nye regnskabsår. Væksten vil være drevet af en grundlæggende forbrugsvækst, især på de økologiske koncepter, samt en yderligere forbedring i udnyttelsen af de tilgængelige dyr, lyder meldingen fra Frilands ledelse.

Friland havde ved regnskabsårets slutning en egenkapital på knap 25,3 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063