23948sdkhjf

SF er rasende, men Plastindustrien jubler

- Ingen grund til bekymring over Bisphenol A, fastholder industrien
Mens SF’s Europa-Parlamentsmedlem Margrete Auken – som nævnt på Food Supply i går – er rasende over EU’s frikendelse af stoffet Bisphenol A, så er Plastindustrien i Danmark særdeles godt tilfreds.

Det europæiske fødevaresikkerhedsagentur (EFSA) erklærede onsdag, at det hormonforstyrrende stof Bisphenol A ikke er farligt for forbrugerne, hvilket fik Margrete Auken til at kalde agenturet for en ”stikirenddreng for kemikalieindustrien”.

Den melding tager Asbjørn Lindsø, kommunikationsansvarlig hos Plastindustrien, ikke så vel imod:

- Det er lidt letkøbt af Margrethe Auken at sige, at et uafhængigt ekspertorgan er ”stikirenddreng for kemikalieindustrien og fuldstændig tilsidesætter forsigtighedsprincippet” bare fordi de kommer frem til noget, der ikke passer ind i hendes politiske dagsorden, konstaterer han.

- En ret entydig frikendelse

Plastindustriens miljøchef, Helle Fabiansen, siger i en foreløbig kommentar:

- Der er tale om en ret entydig frikendelse udarbejdet af EU’s førende eksperter på baggrund af al relevant forskning på området. Jeg håber virkelig, at vi nu kan parkere diskussionen om yderligere regulering af bisphenol A.

Bisphenol A findes i såkaldte epoxyharpikser, der blandt meget andet bruges til at sikre indholdet i aluminiumsdåser mod korrosion og skadelige stoffer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078