23948sdkhjf

Fusk med kød giver flest anonyme tip

Ansatte melder arbejdsgiveren for at sætte nye datoer på pakken
Når ansatte i fødevarebranchen melder deres arbejdsgiver til Fødevareforbundet NNFs nye, anonyme whistlebower-tjeneste, så handler det oftest om ompakning af kød. Altså kød, der pludselig skifter status og får en ny holdbarhedsdato, når den oprindelige ikke rigtig duer mere.

Det oplyser forbundskonsulent hos NNF Mogens Eliasen, efter at forbundet nu i knap fire måneder har tilbudt, at man kan bruge den anonyme mulighed for at anmelde mistanke om snyd med fødevarer og problemer med fødevaresikkerheden.

Der skal dog ikke så mange typer af den slags kød-anmeldelser til for at snuppe førstepladsen, for NNF har fortsat kun ialt fået en håndfuld henvendelser far fødevarearbejdere, der har en mistanke om fusk.

Alle henvendelser bliver anonymiseret, før de gives videre til Fødevarestyrelsen, og hvad der derefter sker, får Fødevareforbundet NNF ikke noget at vide om.

- Men hvis det for eksempel drejer sig om en slagter, der har ommærket noget kød, er det nok relativt let at finde ud af, hvad det er for en slagter, siger Mogens Eliasen til Food Supply.


- Vi er helt lukkede


Han ønsker ikke at oplyse nærmere om, hvad de øvrige henvendelser har drejet sig om - begrundelsen er, at han ikke vil risikere på nogen måde at give oplysninger, der kan afsløre whistleblowernes identitet.

- Vi sikrer anmeldernes anonymitet ved simpelthen at være helt lukkede, konstaterer Mogens Eliasen.

Under alle omstændigheder ser forbundskonsulenten det som et godt tegn, at der ikke er kommet flere henvendelser via ordningen.

- Vi har aldrig forestillet os, at dette skulle være noget meget omfattende. Men det er en god, lille mulighed i de ganske få tilfælde, hvor virksomheder ikke opfører sig ordentligt. Det er i hvert fald ikke noget, der gør, at vi behøver at ansatte flere medarbejdere, fastslår han.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.074