23948sdkhjf

Danish Agro med hidtil bedste årsresultat

Grovvaregiganten endte 2014 med et overskud på 550 millioner kroner
Danish Agro opnåede i 2014 sit hidtil bedste årsresultat. Midt i en landbrugskrise præsterede grovvarekoncernen et resultat før skat på 550 millioner kroner.

Det er koncernens hidtil bedste resultat, og det ligger 48 millioner kroner højere end resultatet i 2013 – en forbedring på 9,5 procent.

Omsætningen i 2014 var på 24,1 milliarder kroner, et fald på en milliard. Faldet skyldes ifølge Danish Agro udelukkende prisfald på de produkter, koncernen handler med.

2014 blev primært kendetegnet ved en styrket markedsposition på koncernens udvidede hjemmemarked – Skandinavien og Østersø-regionen. Danish Agro-koncernen er i dag et af de to største grovvareselskaber i denne region.

Aktiviteterne i DAVA Agravis International Holding A/S, som er et joint venture mellem Danish Agro, Vestjyllands Andel og den tyske grovvarekoncern Agravis, blev betydeligt udbygget. I oktober 2014 overtog parterne Getreide AGs detailgrovvareaktiviteter i Tyskland. Det fælles joint venture består nu af fælles grovvare- og maskinaktiviteter i Tyskland, Baltikum, Polen, Tjekkiet og Ungarn og ventes i 2015 at nå en omsætning på omkring 11 milliarder kroner.

Forventer stor vækst i år

Koncernens food-aktiviteter har også været igennem en positiv udvikling. DAVA Foods Holding A/S har gennem opkøb fået fodfæste på de finske og estiske markeder og er med et salg på 1,4 milliarder æg markedsleder i Norden. Rugerikoncernen DanHatch leverede det hidtil bedste regnskab og blev i 2014 styrket gennem overtagelse af HKScans finske rugeriaktivieter.

Danish Agro-koncernen forventer i 2015 en omsætning på cirka 31 milliarder kroner. Væksten på over 25 procent skal ikke mindst hentes via fokus på de nytilkøbte forretninger og ved at trække maksimale synergier ud af koncernens mangeartede aktiviteter, konstaterer Danish Agro i forbindelse med aflæggelsen af regnskabet..
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094