23948sdkhjf

Tidigere laksedirektør skal betale kæmpebøde

Men han fik ophævet forbud mod at drive fødevarevirksomhed
Den tidligere direktør for og indehaver af det nu konkursramte Select Salmon i Esbjerg slipper ikke for en bøde på 150.000 kroner for salg af laks med den farlige listeriabakterie. Til gengæld må han igen drive fødevarevirksomhed i Danmark.

Det beretter JydskeVestkysten i forbindelse med en ankesag i Vestre Landsret, hvor eks-direktøren havde krævet frifindelse eller en mildere dom end den, han sidste år fik i byretten. Dengang blev han idømt en bøde på 150.0000 kroner samt to års frakendelse af retten til at være stifter af, direktør for eller medlem af bestyrelsen for en fødevarevirksomhed.

Baggrunden for dommen var, at direktøren i seks tilfælde i 2010 og 2011 undlod at tilbageholde og tilbagekalde lakseprodukter, der indeholdt den potentielt livsfarlige bakterie listeria monocytogenes.

Gæld på 20-25 millioner

Selv om landsretten altså fastholdt bødens størrelse, blev byrettens dom alligevel mildnet, fordi frakendelsen til at drive fødevarevirksomhed bortfaldt.
Ikke fordi landsretten så med mildere øjne på sagen, men fordi loven om næringsbrev blev annulleret 1. januar 2015 og således ikke gælder mere, skriver JydskeVestkysten.

Select Salmon gik konkurs for to år siden, og den 43-årige vurderede i landsretten, at hans gæld, når konkursboet er afsluttet, vil være på 20-25 millioner kroner. Han bor i dag i Letland, hvor han arbejder på et danskejet røgeri.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11