23948sdkhjf

Fynboer tjener fedt på fedt

Millionforretning i at rense fedt og olie fra fødevareindustrien
I Vantinge på Midtfyn har virksomheden NLM Vantinge specialiseret sig i at genanvende organiske restprodukter fra industrien. Alt fra margarine og juice til alkohol og glycerider, som fedtfabrikkerne har til rest fra deres produktion, bliver købt, renset og solgt videre, skriver fyens.dk

Og der er penge i det. Gennem de seneste seks år har NLM Vantinge ikke præsenteret overskud på under 10 millioner kroner netto.

- Når man ved lidt om kemi, og man ved, hvad de forskellige virksomheder laver, så er der rige muligheder for at tjene penge på restprodukter, siger direktør Per Leth Sørensen, som er uddannet kemiingeniør, til avisen.

- Markedet har ændret sig enormt meget

Han nævner, at markedet har ændret sig enormt meget, siden virksomheden blev grundlagt for 22 år siden. Dengang fik Per Leth Sørensen og hans kollegaer for eksempel penge for at aftage fedtaffald; i dag betaler de "skyhøje priser" for det.

De fleste af NLM Vantinges produkter sælger virksomheden til enten forbrænding på varmeværker eller til biogasanlæg. Ganske få produkter kan man bruge til at lave fodder af.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234