Minister vil sikre mere økologisk honning
Der skal kunne findes flere økologiske arealer, honningbier kan boltre sig på.
-Vi har noget af verdens bedste honning, og det er ærgerligt, at vi ikke kan lave mere af den økologisk. I dag bliver der næsten ikke produceret økologisk, dansk honning på grund af nogle lidt firkantede regler. Derfor vil jeg nu se på, hvordan vi kan smidiggøre reglerne, så flere arealer kan bruges til produktion af økologisk honning, siger ministeren.
NaturErhvervstyrelsen går nu i gang med at kigge på reglerne, så økologiske biavlere får mulighed for at finde flere arealer, hvor der kan produceres økologisk honning.
-Vi skal naturligvis finde en metode, så vi ikke kompromitterer det røde Ø-mærke, så der ligger stadig en del papirarbejde og venter, og nogle knaster der skal ryddes af vejen, før vi har en færdig løsning, siger Dan Jørgensen.
Der er p.t. 8.000 hektar jord
Danmark har i øjeblikket 8.000 hektar jord, der kan bruges til økologisk honningproduktion. Det er endnu for tidligt at sige, hvor mange flere hektar, der kommer til.
Ifølge EU-forordningen må bier, der producerer økologisk honning, kun færdes på områder, der i det væsentlige er økologisk i tre kilometers omkreds.
Fremover vil man se nærmere på, hvor meget jord, der rent faktisk er dyrket i de økologiske områder. Hvis området for eksempel er tæt dyrket med økologiske afgrøder, vil det være muligt at have enkelte konventionelle marker i udkanten af områderne, hvis de ikke indeholder afgrøder, bierne vil trække på.