23948sdkhjf

Kun to danskere turde deltage i chokoladedyst

World Chocolate Masters skal finde en skandinavisk vinder
Danmark har to deltagere med, når der torsdag og fredag er indledende runde i en af verdens største chokoladekonkurrencer, World Chocolate Masters:

Gabriel Ahlgreen, der er indehaver af Vanilla Chocolatier & Konditori i Aarhus, og Tor Stubbe, der blandt andet har gjort sig bemærket som chefkonditor hos Bojesen i København.

- Gabriel og Tor var de eneste to danskere, der søgte om at være med. Vi ville selvfølgelig gerne have haft flere ansøgere, men det er så svær en konkurrence, at kun de bedste af de bedste kan være med, konstaterer arrangøren af de to konkurrencedage, Mina Semlali, marketing manager hos kakao- og chokoladeleverandøren Barry Callebaut.

- De her to er de rigtige repræsentanter for Danmark, tilføjer hun.

Tor Stubbe og Gabriel Ahlgreen dyster mod tre deltagere fra henholdsvis Finland, Norge og Island i den skandinaviske såkaldte Pre-Selection, hvor der skal findes en kandidat til World Chocolate Masters-finalen i Paris i oktober.


Showpiece på mindst en meter


Den skandinaviske Pre-Selection foregår på Hotel- og Restaurantskolen i Valby. De fem deltagere vil blive udfordret i fire skarpe discipliner - dagens kage, chokolade to go, en støbt praliné og et showpiece.

Et showpiece er et skuestykke i ren chokolade, der laves af mange forskellige dele og skal være minimum en meter højt. Dén disciplin runder konkurrencen af fredag, hvor deltagerne har tre timer til at bygge deres showpiece op.

Arrangementet er gratis og åbent for alle, men tilmelding er nødvendig.





Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079