23948sdkhjf

- Kom så, landmænd: Nu kører øko-toget

Økologisk Landsforening efterlyser landmænd, der vil omlægge
Salget af økologiske varer bare stiger og stiger i både den danske dagligvarehandel, landets storkøkkener og på eksportmarkeder, og det giver behov for flere økologer.

Der er ved at opstå mangel på økologisk kød, oplyser den økologiske slagterivirksomhed Friland, og Coop ønsker mere dansk øko-frugt og grønt. Økologisk Landsforening efterlyser derfor konventionelle landmænd, som vil omlægge til økologisk produktion.

Mens Friland står med en akut mangel på økologisk kød til både det danske marked og eksportmarkederne, ser Coop et behov for flere danske øko-grøntsager i den kommende sæson.

For de landmænd, der overvejer at omlægge til økologisk produktion, nærmer beslutningens time sig. Eventuelle omlæggere skal meddele myndighederne deres beslutning om omlægning allerede i april for at få del i omlægningsstøtten.

- Der er akut behov for flere økologiske varer. Salgsudviklingen peger kun i én retning, og markedet kalder, siger markedschef i Økologisk Landsforening Henrik Hindborg.

Brug for 50 procent mere øko-svinekød

Friland, der er verdens største leverandør af økologisk kød, oplever en massivt voksende efterspørgsel på økologisk okse- og svinekød. Virksomheden må i øjeblikket sige nej til flere kunder, fordi forsyningen af økologisk kød ikke er stor nok.

- Vi hungrer især efter flere økologiske slagtesvin. Vi forventer at kunne øge salget med cirka 15 procent hvert år i tre år og har således behov for cirka 50 procent mere økologisk svinekød i 2018, hvis vi skal kunne følge med efterspørgslen, siger direktør i Friland Henrik Biilmann. Han understreger, at afregningspriserne på økologi er ganske attraktive for landmændene.

Salget af økologisk frugt og grønt i Coops 1.200 butikker er steget med 40 procent i årets første måneder som følge af, at Coop har nedsat avancerne på øko-varer. Coops Food-direktør, Jens Visholm, forudser et behov for mange flere økologiske grøntsager og frugter.

- Efterspørgslen på dansk økologisk frugt og grønt stiger markant, og vi ved, at det samme gør sig gældende i landet storkøkkener i øjeblikket. Det er jo den samme ’råvare-pulje’ vi får varerne fra. Så udviklingen giver helt sikkert mulighed for en øget produktion hos de økologisk avlere, siger Jens Visholm.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125