23948sdkhjf

Nøglehullet kan være supersundt

Undersøgelse: Går man all in, kan der være store gevinster
Der er store sundhedsmæssige gevinster for forbrugerne, hvis de skifter den traditionelle müsli, yoghurten, burgerbollen og pålægget ud med de tilsvarende nøglehulsmærkede varianter. Det viser en endnu ikke offentliggjort undersøgelse af kostvanerne hos knap 4.000 forbrugere, som DTU Fødevareinstituttet har gennemført for Fødevarestyrelsen.

Forestiller man sig, at en forbruger går all in og udelukkende vælger nøglehulsmærkede fødevarer i stedet for de traditionelle, falder fedtindtaget med 11 procent, mens fuldkornsindtaget stiger med mere end 75 procent, viser undersøgelsen.

- Også bedre for butikkerne

- Men selv hvis den gennemsnitlige forbruger går mindre radikalt til værks, er der ingen tvivl om, at Nøglehulsmærket har et stort potentiale til at løfte både folkesundheden og omsætningen hos de virksomheder, der kan levere de stadigt mere efterspurgte varer, siger kontorchef i Fødevarestyrelsen Else Molander.

Og Nøglehullet er slået i gennem hos forbrugerne. Allerede i 2012 blev der – bare i Danmark – solgt for tæt på fem milliarder kroner nøglehulsmærkede varer, og både udbud og efterspørgsel stiger stadig.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062