Nøglehullet kan være supersundt
Undersøgelse: Går man all in, kan der være store gevinster
Forestiller man sig, at en forbruger går all in og udelukkende vælger nøglehulsmærkede fødevarer i stedet for de traditionelle, falder fedtindtaget med 11 procent, mens fuldkornsindtaget stiger med mere end 75 procent, viser undersøgelsen.
- Også bedre for butikkerne
- Men selv hvis den gennemsnitlige forbruger går mindre radikalt til værks, er der ingen tvivl om, at Nøglehulsmærket har et stort potentiale til at løfte både folkesundheden og omsætningen hos de virksomheder, der kan levere de stadigt mere efterspurgte varer, siger kontorchef i Fødevarestyrelsen Else Molander.
Og Nøglehullet er slået i gennem hos forbrugerne. Allerede i 2012 blev der – bare i Danmark – solgt for tæt på fem milliarder kroner nøglehulsmærkede varer, og både udbud og efterspørgsel stiger stadig.