23948sdkhjf

Øko-kyllinger vækster voldsomt hos HKScan

Stigning på 32 procent og udsigt til endnu større efterspørgsel
HKScan Denmark, der slagter og sælger kyllinger under mærket Rose, oplevede i 2014 en vækst i salget af økologiske kyllinger på 32 procent.

Det var især det danske marked, der drev væksten. HKScan forventer, at den positive udvikling fortsætter i de kommende år, og arbejder p.t. på at øge produktionen af økologisk kylling markant. Også fordi virksomheden forudser øget efterspørgsel på flere eksportmarkeder.

- Vi ser en klar tendens hos forbrugerne i retning af øget fokus på kvalitet og dyrevelfærd, og samtidig er det tydeligt, at forbrugerne i langt højere grad end tidligere er villige til at betale mere for at få bedre fødevarer. Alt sammen til fordel for økologiske produkter og for vores kyllinger, siger salgschef for Danmark i HKScan Denmark Anders Olsen.

- Dertil kommer, at politikerne har stor fokus på at fremme økologi i Danmark, og at en række af de store detailkæder i år har sat ganske massivt ind for at fremme salget af økologi. Det vil løfte salget af økologiske kyllinger yderligere, tilføjer han.

- Det har overrasket os

HKScan Denmark slagter økologiske kyllinger to gange ugentligt, og samlet slagter virksomheden mellem 9.600 og 14.400 økologiske kyllinger om ugen. Cirka 90 procent af den økologiske produktion sælges i Danmark..

- Det har overrasket os, at vi i en situation, hvor vi ikke rigtig kan sige, at Danmark er ude af den økonomiske krise, har oplevet en markant stigende efterspørgsel på økologiske kyllinger, der trods alt er dyrere end de konventionelle kyllinger. Det har betydet, at vi har haft vanskeligt ved at levere de økologiske kyllinger, som detailhandlen efterspørger, siger Anders Olsen.

Han nævner, at HKScan er i dialog med de økologiske producenter om at øge antallet af økologiske slagtninger, og at virksomheden forventer i år at slagte 30 procent flere økologiske kyllinger end i 2014.

- Men det er en lang proces, fordi det kræver, at der bygges nye stalde hos producenterne, påpeger salgschefen.

De første nye anlæg hos HKScan’s økologiske producenter ventes at stå klar i løbet af juni. Fra juli og frem forventer HKScan at kunne slagte tre hold økologiske kyllinger om ugen på fabrikken i Vinderup.

HKScan Denmarks salg af økologisk kylling i Danmark udgør fortsat kun godt to procent af virksomhedens samlede salg af kylling i Danmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094