23948sdkhjf

Nordmænd overtager Skagerak Salmon

Det er norske Sekkingstad, der med overtagelsen vil udvikle en terminal for modtagelse, håndtering og distribution af laks på Hirtshals Havn.
Via en aftale med Skagerak Holding overtager den norske virksomhed Sekkingstad pr. 1. maj 2015 aktiviteterne i Skagerak Salmon. Det oplyser iLaks.

Samtidig overtages også Skagerak Fiskeeksports bygninger på Hirtshals havn, hvor parterne i fællesskab vil udvikle en terminal for modtagelse, pakning, sortering, frysning og distribution af laks til det europæiske marked.

- Hirtshals er blevet et stadig vigtigere logistikpunkt for laks fra Norge. Skagerak Salmon er en topmoderne fabrik og har et godt udbygget markedsapparat med stort potentiale. Selskabets værdiplatform og historie er ganske lig vores egen og det bliver spændende at se hvilke synergier opkøbet vil medføre. Christian Espersen og Kim Bennedsen fra Skagerak Salmon indgår i den nye ledelse, siger Bård Sekkingstad, administrerende direktør i Sekkingstad.

- Skagerak Holding ønsker at fokusere på sine pelagiske virksomheder. Blandt andet Skagerak Fiskeeksport A/S med handel og udvikling i den pelagiske sektor. Samtidig bibeholdes transport og logistik i Skagerak Fiskeeksport A/S samt udvikling af den nye terminal. For os har det været vigtigt at sikre, at Skagerak Salmon fastholder sin position og styrkes til fordel for ansatte, kunder og leverandører. Vi er derfor glade for at have nået til enighed med Sekkingstad AS, siger Iver Espersen, adm. direktør i Skagerak Holding.

Skagerak Salmon er en 80 år gammel virksomhed og omsatte i 2014 for godt 500 mio. danske kroner. Hovedprodukterne er fersk og frossen laksefilet og lakseprotioner. Sekkingstad omsatte i 2014 for 1,8 mia. norske kroner og har som hovedprodukter fersk og frossen hel laks og ørred.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109