23948sdkhjf

Danske økologiske æg hitter hos kineserne

En østjysk producent af økologiske æg vil sælge æg til kineserne.
Ægproducenten Dueholm i Grumstrup ved Horsens har allerede en konventionel produktion af æg i Kina, men nu vil kineserne gerne have en produktion af økologiske æg, og det skal være økologi efter danske principper.

Derfor starter Dueholm med en stald på 55.000 økologiske høns, siger Peter Mose Larsen, der er seniorkonsulent for virksomheden til DR Østjylland.

- Kineserne er meget interesserede i fødevaresikkerhed. Der står Danmark stærkt. Specielt er man interesserede i både bæredygtighed og økologi. Da kineserne så var i Danmark og undersøgte de her emner, så faldt de over familieselskabet Dueholm, som jo har sørget for økologi på morgenbordet med alle deres æg her i Danmark, siger han.

Det er en særlig årsag til, at netop æg blev valgt som økologisk produktioni Kina, Det er nemlig sådan, at kineserne spiser rigtig mange æg.

- Kineserne spiser fem til seks gange så mange æg, som en dansker spiser per person, fortæller Peter Mose.

Der findes ikke økologisk produktion i Kina på samme niveau som i Danmark.

- Men det er et stort ønske, siger han.

Der er over 20 forskellige statslige organer i Kina, som kan godkende økologisk produktion, og reglerne ændrer sig fra provins til provins. Derfor er der ikke nær den samme sikkerhed i produktionen som i Danmark.

- Det er den danske økologiske model, som den, der er på Dueholm , kineserne ønsker. siger Peter Mose Larsen til DR Østjylland.

I dag besøger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen og et hold kinesere Dueholm Økologiske Ægpakkeri for at se forholdene.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187