23948sdkhjf

Nyt street food-marked rammer København

Rebel Food pakker maden ind i kulørte lamper og gøglerkunst
Det første af en stribe såkaldte street food-markeder under fællesnavnet Rebel Food bliver i dagene 9.-12. april holdt på Halmtorvet i København.

Ifølge arrangørerne bliver det en fire dage lang hyldest til street food i det urbane rum - en samling af street food-aktører, pakket ind i kulørte lamper, gøglerkunst, oplevelsesgastronomi, borde og bænke og Rebels egen Traktor-bar.

- Rebel Food er et koncept, der er startet for at hjælpe udviklingen af street food-kulturen i København og resten af landet, stærkt inspireret af street food, som det har udviklet sig rundt om i verden, men som endnu ikke har manifesteret sig i Danmark, siger Frederik Aske Sønksen, en af bagmændene i Rebel Food.

- Fuldt fokus på maden

Han lader forstå, at målet med Rebel Foods markeder er at præsentere et mangfoldigt udvalg af street food-koncepter, der er skabt af ambitiøse madiværksættere, som prøver eller har gjort gadekøkkenet til deres levevej.

- Når man skal kreere mad fra en ombygget cykel eller med hjælp fra to små gasblus i en nedlagt campingvogn, er man nødt til at have fuldt fokus på sin mad. Der er ikke plads til alverdens udstyr og fine teknikker. Det skaber et autentisk rum, der indbyder til innovation, nyfortolkning og specialisering, nævner Frederik Aske Sønksen.

I løbet af sommerhalvåret holder Rebel Food 12 street food-markeder i det offentlige rum i København. Ud over på Halmtorvet sker det på Israels Plads, Kilen ved Hellebæksgade, Islands Brygge, Thorvaldsens Plads og Charlotte Ammundsens Plads.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078