23948sdkhjf

Verdens første spiritus af tang?

Studerende bruger helt almindelig sukkertang fra danske farvande
Lasse Skovgaard Jensen, civilingeniørstuderende i Design og Innovation, har tidligere eksperimenteret med at destillere spiritus af hyldeblomstvin. Det gik fint, og så meldte spørgsmålet sig: Kan det også lade sig gøre at fremstille spiritus af tang?

Sammen med en barndomsven begyndte han derfor at dykke efter sukkertang i Lillebælt til projektet. Denne type tang er meget almindelig i hele Nordatlanten. I løbet af halvandet år lykkedes det at udvikle et produkt, som vennerne har døbt Nordic Sake, i krydsfeltet mellem traditionelt håndværk og moderne bioteknologi, skriver dtu.dk.

Tang fra Horsens Fjord

- Vi mener, at det er verdens første spiritus af tang, siger Lasse Skovgaard Jensen til hjemmesiden.

- Vi har eksperimenteret med, hvilke noter der særligt skulle fremhæves i vores produkt, og hvilke sammensætninger i eksempelvis en cocktail der kan komplementere smagsoplevelsen. Vores målgruppe er i dag primært cocktailmarkedet. Sekundært kigger vi på restauranter, der serverer fisk og skaldyr, tilføjer han.

Tangen bliver leveret af Hjarnø Havbrug ved Horsens Fjord. Det er et såkaldt kompensationsdambrug, der dyrker sukkertang og muslinger for at kompensere for noget af den belastning af miljøet, som produktionen af fisk giver anledning til.
Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079