23948sdkhjf

Coop og Sødam i partnerskab om økologiske kyllinger

Vil tredoble produktionen af danske kyllinger med bedre dyrevelfærd.
Coop har indgået en partnerskabsaftale med Sødam Fjerkræ i Sønderjylland om salg og udvikling af dels økologiske og dels fritgående kyllinger.

De fritgående kyllingers første tid er i stalde, hvor der ifølge Coop er lyst og god plads. Når kyllingerne har sat fjer, får de adgang til marker med græs og urter. For at sikre en kort transporttid sker slagtningen på eget fjerkræslagteri 22 kilometer fra gården Sødam.

Samarbejdet bliver hilst velkomment af Dyrenes Beskyttelse:

-Forbrugerne får nu nemmere ved at vælge en kylling med høj dyrevelfærd, og det synes vi naturligvis er meget glædeligt. Jo flere, der vælger produkter med høj dyrevelfærd, jo bedre forhold får dyrene ude i landbruget, siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

Kontrolleret en gang om året

Sødam-kyllingerne får mærket ”Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse”, som er baseret på krav om blandt andet pladsforhold i stalden, miljøberigelse, halm og at dyrene skal have mulighed for at komme ud i det fri. Landmænd, som producerer under ordningen, bliver kontrolleret en gang om året af Dyrenes Beskyttelses egne kontrollanter.

Aftalen med Sødam er den tredje partnerskabsaftale, som Coop i år har indgået med innovative leverandører for at realisere sit madmanifest, Sammen om Bedre Mad. De to første var Thorupstrand Kystfiskerlaug (om friske fisk) og den økologiske gård Søris (om lokale, økologiske varer og besøgsgård for Coop-medlemmer).

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078