23948sdkhjf

Tangvirksomheder slår pjalterne sammen

Endelave Seaweed og Nordisk Tang klar til at give den gas
Hidtil har de konkurreret om at producere landets bedste tangprodukter. Men nu har Nordisk Tang og Endelave Seaweed besluttet at lægge produktionen af tangsalt, tangchips, tangpesto og mange andre tangprodukter sammen.

Samtidig flytter de sammen på en ny adresse i det tidligere Arla-mejeri i Grenaa, så kun forarbejdning af råtang bliver tilbage i Endelave.

De to jyske firmaer mener, at de sammen har potentiale til at udvikle sig til en af de helt store spillere på tangområdet både i Danmark og internationalt.

- Sammen står vi stærkere og så videre, lyder den simple fusionsforklaring fra Bjarne Græsbøll Ottesen, der hos Endelave Seaweed har ansvaret for udvikling og innovation samt leverance af tang.

Heine Max Olesen fra Nordisk Tang i Grenaa glæder sig også:

- Det bliver så fedt bare at komme der ud af og få solgt noget tang til folket, konstaterer han.

Nye produkter på vej

Fremover er Nordisk Tang brandnavnet til konsumprodukter, mens Endelave Seaweed er navnet for organisationen bag.

Den ny-fusionerede virksomhed satser ikke udelukkende på gourmetprodukter. Også tang som tilskudsfoder til husdyr, tang som gødning samt bioraffinering og fermentering af tang (udtræk af biologisk aktive stoffer) skal være med på paletten.

- Vi er i fuld gang med at etablere os på det spanske marked, hvor vi har etiketterne klar. I begyndelsen af maj skal vi på madmesse i Milano, og derefter skulle vi også ret hurtigt have produkter på det italienske marked, fortæller Heine Max Olsen til Food Supply.

Indtil videre har den fusionerede virksomhed fire medarbejdere - to fra hver af de hidtidige konkurrenter - men inden længe bliver der udvidet med en sælger og med Heine Max Olesens mor som produktionschef. Virksomheden regner med inden længe at få brug for yderligere fire medarbejdere, blandt andet fordi der også skal satses på salg til supermarkeder ud over de nuværende aftagere, der især er specialforretninger.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078