23948sdkhjf

Arla Korsvej automatiserer Castello-palletering

Mejeriet samarbejder med den nordjyske automationsvirksomhed Bila om installationen af et automatiseret palleteringsanlæg til Castello-oste.
Hos Arla Korsvej så de gode muligheder for at fjerne en simpel manuel arbejdsplads, hvor Castello flødeoste palleteres. Her løftede medarbejdere dagligt 3 tons kasser med ost over på paller.

Mejeriet ønskede at frigøre medarbejdere fra et direkte fokus på palletering, da de var bundet til en fast palleteringsopgave, der krævede meget ensformigt og tungt arbejde. Samtidig var man hos Arla Korsvej ikke helt tilfreds med driften af produktionslinje og –layout, som de savnede hjælp til at optimere.

15 procent besparelse
Udfordringen hos Arla Korsvej valgte man at løse med en investering i en Bila Flex robotcelle. Bila Flex’en er en standardløsning, som i dette tilfælde palleterer tre kasser med ost ad gangen.

Sammen med implementering af en Pal-Cut til mellemlægspapir og en Palomat palleterer robotten 15 oste pr. minut. Der palleteres primært 1 kg Castello flødeoste til restaurationer med mere. Palleteringen er programmeret således, at kasserne overvåges, og mærkater tydeligt kan ses på hver enkelt kasse.

- Vi bruger vores folk mere klogt nu. Med optimering af linjen med Bila Flex har vi opnået en effektivitetsstigning på efteremballering på 15 procent, siger PTU-chef hos Arla Korsvej, Svend Lynge Olsen.

Automatiseringen har betydet, at der ikke længere er bundet en medarbejder ved palleteringen.

- Det giver overskud til at hjælpe til på nabolinjen, hvis der er behov. Det har givet større arbejdsglæde, at man kan hjælpe til hos andre og mindre stress ved palletering, da det kører mere automatisk, siger Svend Lynge Olsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11