23948sdkhjf

Rapport sætter fokus på sprøjterester i fødevarer

Forbrugervenlig information ligger klar på nettet
Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, vil hjælpe lægfolk til at få et nuanceret billede af indholdet af sprøjterester i fødevarer på det europæiske marked.

I en ny, årlig, forbrugerorienteret rapport gør EFSA komplekse datasæt fra den europæiske pesticidovervågning lettere at forstå og sætter resultaterne ind i en kontekst.

Alle europæiske lande overvåger og analyserer forekomsten af sprøjterester i fødevarer for at sikre, at de holder sig inden for EU’s tilladte grænseværdier. Resultaterne kan også bruges til at håndtere eventuelle overskridelser, der kan udgøre et sundhedsmæssigt problem, skriver DTU Fødevareinstituttet på sin hjemmeside.

Overskridelser er undtagelsen

EFSA samler data fra landenes nationale overvågning i et samlet europæisk datasæt, der kan bruges som det videnskabelige grundlag til at vurdere og håndtere eventuelle risici forbundet med sprøjterester i fødevarer.

De samlede overvågningsdata viser, at overskridelser af grænseværdierne er undtagelsen snarere end reglen.

Rapporten omtaler også resultaterne af EFSA’s ad hoc-arbejde indenf or kemiske forureninger i fødevarer. I rapporten er der desuden sat fokus på arbejdet med at vurdere arsenikindholdet i fødevarer og drikkevand samt ethyl carbamate i alkohol.

Hele rapporten kan læses her:
Sprøjterester i fødevarer
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094