23948sdkhjf

Them Andelsmejeri udvider med fem nye tanke

Investering på 20 millioner kroner skal ruste mejeriet til fremtiden
I slutningen af juni forventer Them Andelsmejeri at kunne tage et nyt tankanlæg i brug. Det bliver med fem nye tanke, så mejeriet får en større kapacitet her og nu, og desuden fremtidssikrer mejeriet sig ved at få støbt fundamentet til yderligere tre tanke.Det skriver Midtjyllands Avis.

Them Andelsmejeri forventer i år at modtage 60 millioner kilo mælk fra sine leverandører og kan i sit osteri klare op til 82 millioner kilo mælk.

-Men vi har en mindre kapacitet på vores mælke-og vallebehandling og har behov for at få renoveret og udvidet vores silotankkapacitet. Derfor foretager vi nu en ombygning, hvor anlæggene kan optimeres, siger mejeridirektør Alette Algreen-Ussing til avisen.

Fuld kapacitet om 10 år

Hun forventer dog, at mejeriet først kommer op på fuld kapacitet om 10 år.

En anden årsag til investeringen er, at Them Andelsmejeri gerne vil leve op til krav fra jøder og muslimer, som kræver valle fremstillet i overensstemmelse med religiøse regler. Og med kun én valletank kan mejeriet ikke det.

Investeringen på mejeriet løber ifølge Midtjyllands Avis op i omkring 20 millioner kroner, som udover nye tankanlæg også dækker en udskiftning af mejeriets rengøringssystem.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11