23948sdkhjf

To døde i usædvanligt listeria-udbrud

Fem personer er blevet smittet med listeria i løbet af den seneste uge
I løbet af den seneste uge har Statens Serum Institut påvist fem tilfælde af listeria. Heraf er to personer døde, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

To af de smittede har fået påvist den listeriatype, der gav anledning til et stort udbrud i 2013 og 2014 forårsaget af kødpålæg. To andre personer er smittet med andre listeriatyper, der kan have relation til to tidligere mindre listeriaudbrud. Den femte person er smittet med en listeriatype, der ikke kendes fra tidligere udbrud.

- Det er usædvanligt, at der er fem tilfælde på en uge. Normalt ser vi et tilfælde af listeria om ugen. Men det er også usædvanligt, at vi så hurtigt er klar over, hvad det er for en type listeria. Det er et udtryk for, at vores overvågning af listeria er blevet bedre, siger overlæge Kåre Mølbak, Statens Serum Institut.

Udviklingen følges nøje

Smittekilderne er endnu ikke fundet, men udviklingen følges nøje. Hvis der kommer nye smittede, vil Statens Serum Institut interviewe dem for at finde mulige smittekilder. Samtidig er Fødevarestyrelsen i gang med at tage prøver fra mulige fødevarer og fødevarevirksomheder, og fundne listeriabakterier vil løbende blive typebestemt på DTU Fødevareinstituttet

Det er overvejende personer, som er svækkede i forvejen, som bliver syge af bakterien. Dødeligheden blandt de registrerede tilfælde er cirka 25 procent.

Læs fakta om de nye tilfælde​ her
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094