23948sdkhjf

Nu skal der varedeklarationer på alkohol

Europa-Parlamentet har vedtaget, at der skal varedeklarationer på europæisk vin og øl.
Alle europæiske øl og vine skal nu indeholde en varedeklaration, ligesom vi kender fra madvarer. Det besluttede Europa-Parlamentet onsdag

Den nye alkoholstrategi fra EU betyder, at når man drikker en øl eller et glas vin, så skal man på flasken kunne se nøjagtig, hvad man fylder i kroppen.

Især de store vinproducenter i Europa har strittet imod den nye strategi. Anderledes ser det ud her i landet, hvor de danske vinbønder og Brggeriforeningen ser positivt på tiltaget, skriver dr.dk.

- Risiko for bla bla

En af Danmarks største vinbønder, Sven Moesgaard fra Skærsøgaard Vin ved Kolding, hilser således den øgede åbenhed meget velkommen, så længe det ikke går for meget ud over etiketterne.

- Der er selvfølgelig risikoen for, at der kommer for meget bla bla og ideologiske ting på etiketten, og det kan man håbe, at man undgår, men rent teknisk er det da rart, at man ved, hvad der er i et produkt, siger Sven Moesgaard til DR Syd.

I Danmark er der allerede en række krav til etiketterne. Desuden skriver mange af bryggerierne frivilligt ingrediensindhold på flaskerne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11